Nieuwe seizoenkaarten deze week verstuurd

14 juli 2009

In de 238ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de voorbereiding tot nu toe, meldt hij de start van Jong FC Groningen en de laatste stand van zaken met betrekking tot de nieuwe seizoenkaarten.

“Afgelopen vrijdag hebben we in Harkstede het ‘burengevecht’ met BV Veendam winnend weten af te sluiten. Vanavond (dinsdag – red.) oefent de eerste selectie opnieuw tegen een ploeg uit de Jupiler League. Om 19.00 uur is FC Emmen de tegenstander op het veld van Achilles 1894 in Assen. Vrijdagavond volgt met FC Dordrecht de derde eerste divisionist op rij, als om 19.00 uur wordt afgetrapt bij VV Haren.”

“Donderdagmiddag is de selectie van trainer Ron Jans te gast bij de Stichting Voetbalkamp Groningen. Op Stadion de Esserberg wordt op de velden van Be Quick 1887 en vv Helpman gevoetbald door kinderen en de spelers van FC Groningen zullen hierbij aanwezig zijn.”

Vragen
“In deze periode wordt er natuurlijk heel veel gesproken en gespeculeerd over het komen en gaan van spelers. Wij krijgen regelmatig vragen van supporters die zich afvragen waarom sommige zaken al wel elders in de media verschijnen, maar dan nog niet op onze eigen website worden gemeld. Het antwoord hierop is helder. Over een transfer kunnen wij bijvoorbeeld pas iets melden als die voor de volle honderd procent is afgerond en als alles dus officieel is.”

“Zeker met de opkomst van het internet is het echter logisch en niet te voorkomen, dat er voor die tijd al zaken uitlekken. Indien wij hierover vanuit de pers vragen krijgen, kunnen wij ons niet altijd onthouden van commentaar. Soms ook hebben andere partijen belang bij het laten lekken van nieuws naar de media. Voor de onderhandelingspositie van FC Groningen is het niet wenselijk op de eigen website te publiceren over lopende zaken. In dit geval is de uitdrukking ‘Een broedende kip, moet je niet storen’, op z’n plaats.”

Beloften
“Jong FC Groningen is gisteren (maandag – red.) begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vrijdag al staat het eerste oefenduel op het programma. De ploeg van trainer Erwin van de Looi reist af naar Gieterveen, waar om 14.30 uur Jong Sparta de tegenstander is.”

“Vorige week donderdag is de FC Groningen Junior Club in Schildwolde geweest, waar de enige echte voetbalgolfbaan van Nederland ligt. Het was een succesvolle ochtend. Leden die nog op zoek zijn naar een leuke activiteit kunnen kijken in het clubblad ‘de Coooool’, die half juni in de bus lag. Hierin staan voor elke week van de zomervakantie kortingsbonnen voor activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld deze week met korting naar het binnenspeelparadijs ‘de Apekooi’ in Groningen.”

Achter de schermen
“Hoewel het seizoen zich vooralsnog beperkt tot oefenduels, wordt er achter de schermen in Euroborg hard gewerkt aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zo zullen deze week de nieuwe seizoenkaarten worden verstuurd. Indien komende maandag, 20 juli, de nieuwe seizoenkaart nog niet is ontvangen, kan contact worden opgenomen met de afdeling Supporterszaken in Euroborg. Het snelste en makkelijkste kan dit per e-mail naar supporterszaken@fcgroningen.nl. Bellen kan ook, op werkdagen van 10.00 uur tot 17.30 uur, via 050 – 587 87 87 (optie 1 in het keuzemenu).”

“Daarnaast is onze manager merchandise, Tjisse Zijlstra, onder meer druk bezig met de vervaardiging van een mooie catalogus met alle nieuwe FC Groningen-producten, die verkrijgbaar zijn in de vernieuwde Fanshop in Euroborg. Deze catalogus – met een oplage van 30.000 exemplaren – moet op de Open Dag, op zondag 26 juli, beschikbaar zijn voor onze supporters. Uiteraard is deze brochure een uitgave van FC Groningen Media BV.”

Presentatiegids
“De afdeling communicatie legt ondertussen de laatste hand aan de presentatiegids. Dit boekwerk van liefst 160 pagina’s full colour moet eveneens klaar zijn voor de Open Dag en een dag later, op maandag 27 juli, beschikbaar zijn voor pers en andere relaties van de club. Tevens wordt momenteel een elftalfoto geproduceerd voor de jongste fans, met daarop onze clubmascotte Groby.”

Open Dag
“En over de Open Dag gesproken: na opening van het stadion op zondag 26 juli zal om 12.30 uur een wedstrijd worden gespeeld tussen FC Groningen A1 en Oud FC Groningen. In de aanval van dit elftal zal het vermaarde spitsenduo Martin Drent en Peter Houtman hun opwachting maken. De Open Dag zal dit jaar om 16.15 uur worden afgesloten met de traditionele spelerspresentatie in Euroborg, onder leiding van tv-presentator Wilfred Genee. Meer over het programma op zondag 26 juli kunt u vinden door te klikken op onderstaande link.”

“Tot volgende week.”

Laatste nieuws