Nieuwe onder-12 leert elkaar kennen in Zwitserland

19 juni 2019 / vandaag

Afgelopen weekend is FC Groningen onder-12 afgereisd naar Zwitserland om deel te nemen aan de Nicoletti Cup. De 22 spelers en vijf stafleden vertrokken donderdagnacht om 4 uur vanaf Sportpark Corpus den Hoorn. Het was de tweede keer dat een ploeg van FC Groningen deelnam aan het toernooi. Trainer/coach/manager Byron Bakker blikt terug op het weekend.

Bakker was zeer tevreden over de ontvangst en de gastvrijheid voor zijn spelers en mede-stafleden: “Het eten werd tijdens het gehele verblijf bijvoorbeeld uitstekend verzorgd en het interne vervoer is allemaal voor ons geregeld. Onze dank gaat uit aan de organisatie en de meegereisde staf die alles in goede banen hebben geleid. Uiteraard danken we ook de Vrienden van de Opleiding die deze trip met een financiële bijdrage mede mogelijk hebben gemaakt.”

Ruim de tijd
Doel van de eerste groepsactiviteit van de nieuwe onder-12-lichting was uiteraard kennismaken. “Doordat je een aantal dagen met elkaar op pad bent, heb je ruim de tijd om kennis te maken,” vertelt de FC-trainer. “De spelers hebben zichzelf allemaal aan elkaar voorgesteld aan de hand van een aantal vragen. Ook activiteiten op het gebied van samenwerken, onder leiding van topsportbegeleider Thomas Waanders, waren onderdeel van het programma."

In de vrije tijd werd er volop gebruik gemaakt van de sport- en spelmogelijkheden rondom de accommodatie, er waren video–analyses, een vooruitblik op het seizoen en ‘voetbalgesprekken’ in kleinere groepen. Op zaterdag stonden er oefenduels met SSV Reutlingen en SVV 1846 Ulm op het programma en op zondag het onder-11-toernooi met in totaal 32 deelnemers uit Zwitserland, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Noord-Macedonië en dus Nederland.

Prima eerste indruk
FC Groningen speelde beurtelings met twee teams. Bakker: “We zagen het voetbal dat we vaker zien bij nieuwe onder-12 groepen waarbij spelers soms te lang aan de bal waren en het spel nog vaker verplaatst kan worden. De onderlinge afstanden en bezetting hebben ook nog aandacht nodig. Daarentegen waren de intenties uitstekend, werd er hard gewerkt en hebben we de individuele kwaliteiten van de spelers goed leren kennen. Een prima eerste indruk.”

FC Groningen eindigde uiteindelijk als zevende van de 32 deelnemers. “De poulefase kwamen we als tweede door en de achtste finale wonnen we na penalty’s. Een geweldige ontlading!,’’ aldus de FC-trainer. “In de kwartfinale verloren we nipt met 1-0. De teleurstelling van deze wedstrijd was nog terug te zien in de wedstrijd die volgde, die met 2-0 verloren werd. Door de laatste wedstrijd met 3-0 te winnen, eindigden we uiteindelijk op een zevende plaats.”

2019_NC_Groups-U11
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws