string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nieuwe officiële Facebookpagina in nieuwe vormgeving’.

Dinsdag 27 maart 2012 om 14:20

In de 372ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen Excelsior en de aan dat duel gekoppelde protestactie tegen de opgelegde vervoersregeling, kijkt hij vooruit naar de Derby van het Noorden en meldt hij tal van activiteiten van deze week.

“Met de 0-1 winst op Excelsior hebben we een reeks nederlagen weten te doorbreken. Dat is goed voor de moraal en het vertrouwen, zeker in de aanloop naar de derby tegen sc Heerenveen, komende zaterdagavond in Euroborg. In Rotterdam boekten we naast de drie punten ook veel publiciteit met onze gezamenlijke actie met de supportersverenigingen tegen de opgelegde verplichte buscombiregeling. De media-aandacht die onze protestactie kreeg, is niet onopgemerkt gebleven en dat is met name goed voor onze trouwe supporters, die op een publieksvriendelijke wijze naar uitwedstrijden willen reizen, zonder allerlei opgelegde beperkingen. We danken de supporters voor het in gezamenlijkheid optrekken in deze actie en de mooie spandoeken, die aan ons werden meegegeven in de bus. Al met al kunnen we op diverse fronten spreken van een zeer geslaagde avond bij Excelsior.”
Kraker
“Hopelijk kunnen we dat ook zaterdagavond zeggen als we de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen achter de rug hebben. Na twee uitduels wacht om 18.45 uur een bomvolle Euroborg op deze kraker van het Noorden. In voorbereiding hierop zal de afsluitende training van de selectie vrijdagochtend in het stadion worden gehouden. We roepen alle supporters, die hiertoe in de gelegenheid zijn, op om bij die laatste training aanwezig te zijn en de ploeg te voorzien van de laatste aanmoedigingen op weg naar het treffen met de Noordelijke rivaal.”
“Dit alles op een gezonde sportieve manier, zoals ook de spelers van beide clubs met elkaar omgaan. Om te benadrukken dat er meer is dan voetbal zullen de Heerenveen-spelers Bas Dost en Arnold Kruiswijk vanmiddag om 17.00 uur samen met onze spelers Virgil van Dijk en Lorenzo Burnet een bezoek brengen aan vier kinderafdelingen in het UMCG in Groningen. Zo willen beide clubs laten zien dat sportieve rivaliteit en respect voor elkaar hand in hand gaan met elkaar.”
Kaartenmarkt.nl
“Hoewel er geen koopkaarten meer beschikbaar zijn voor de derby tegen sc Heerenveen, bestaan er nog mogelijkheden om de wedstrijd live te zien. fcgroningenkaartenmarkt.nl biedt nog kans op kaarten, maar als u gewoon thuis de wedstrijd wilt volgen en geen abonnee bent van Eredivisie Live kunt u een kijkcode aanschaffen waarmee u tegen betaling van 6 euro de wedstrijd rechtstreeks kunt zien via internet.”
Kampioen
“Rondom het duel met Heerenveen zal RVO FC Groningen/Cambuur B1 worden gehuldigd. Het team van de trainers Peter Moltmaker en Peter Hoekstra werd afgelopen weekeinde kampioen in de Eerste Divisie A en keert daarmee na één seizoen weer terug op het hoogste niveau. Wij feliciteren staf en selectie van de B1 met het behaalde kampioenschap!”
Pendelbusdienst
“Mede gezien het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd verwachten wij zaterdag veel verkeersdrukte rond Euroborg. Wij adviseren automobilisten, die van buiten de stad komen, dan ook om gebruik te maken van een aantrekkelijke service. Vanaf de P&R locaties Haren aan de A28 en Hoogkerk aan de A7 zet Arriva Touring opnieuw pendelbussen in. Vooraf en na afloop van de wedstrijd rijdt er om de 10 minuten een bus naar en van Euroborg om de bezoekers af te zetten en op te halen bij de bushalte aan de Boumaboulevard voor het stadion.”
Aantrekkelijke optie
“De kosten voor deze service bedragen 2,50 euro per persoon voor een retourtje. Dit is een aantrekkelijke optie om op een goede, snelle manier – zonder parkeerproblemen – bij het stadion te komen. Vanaf Hoogkerk loopt de pendelbusdienst al meer dan goed. De extra opstapplaats bij de P&R Haren wordt op dit moment nog minder gevonden door automobilisten, hetgeen mogelijk te maken heeft met de nog te geringe bekendheid ervan. Dus: zegt het voort, zegt het voort.”
Facebook
“Wij zullen hiervoor uiteraard ook onze eigen communicatiemiddelen inzetten. Eén daarvan is Facebook. Sinds vanmiddag is onze officiële Facebookpagina op een aantal punten aangepast en ‘verhuisd’. Sinds kort beschikken wij namelijk over het Facebookaccount facebook.com/fcgroningen. Door deze overname gaan we in één klap van 1.700 (facebook.com/fcgroningen1971) naar 12.000 ‘likes’. Volg dus vanaf nu ons officieel account facebook.com/fcgroningen. De pagina /fcgroningen1971 blijft tot eind april bestaan, maar er zal geen gebruik meer van worden gemaakt. De vormgeving van onze Facebookpagina is tevens direct al aangepast naar een nieuw ontwerp, het zogenoemde Timeline-ontwerp, dat Facebook per 30 maart lanceert voor alle Facebookgebruikers.”
Twitter
“Ook op het gebied van Twitter blijven we niet achter, want naast het al eerder gelanceerde account @jdnijland, dat doorging als ons officiële clubaccount, is het account @fcgroningen toegevoegd aan het communicatiepakket. De 9.380 volgers blijven op de hoogte van de nieuwsberichten, die ook geplaatst worden op onze officiële website. Het Twitter-account @jdnijland met inmiddels meer dan 7.000 volgers blijft uiteraard eveneens in de lucht, maar zal meer en meer een persoonlijk karakter gaan krijgen, ingevuld door ondergetekende.”
Afscheid
“Morgenmiddag (woensdag – red.) zal de eerste persoonlijke noot te vinden zijn rondom het afscheid van collega-directeur Erik Mulder. Hij verlaat na vijftien jaar de club en middels een afscheidsreceptie in Euroborg zullen we hem danken voor al zijn verdiensten voor de club. Erik Mulder heeft ongelooflijk veel betekend voor de club. Het kenmerkt de persoon, dat Erik Mulder op zijn afscheid geen doos sigaren of andere cadeaus wil hebben, maar aan gasten vraagt een vrijwillige bijdrage over te maken aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij voor het realiseren van een Cruyff Court in de wijk Gorecht-West, in zijn woongemeente Hoogezand-Sappemeer.”
Loppersum
“Vanavond (dinsdag – red.) zal ondergetekende samen met oud-speler Henk de Haan een bijdrage leveren aan de sponsors en leden van de Club van 50 van SC Loppersum. De avond vindt plaats in de kantine van de amateurclub aan de Bosweg in Loppersum.”
Zaalvoetbaltoernooi
“Donderdag is de derde en tevens laatste avond van het jaarlijkse Hattrick’s Club zaalvoetbaltoernooi van FC Groningen. De aangemelde bedrijven spelen op deze laatste toernooidag vanaf 19.00 uur in het Sportcentrum Leek. Onder het motto Voetbal, Zaken en Plezier organiseert onze Hattrick’s Trimclub dit toernooi al weer voor de zevende keer.”
Lezing
“Donderdag en vrijdag houdt ondergetekende een lezing in respectievelijk Meedhuizen voor de afdeling van Nutsdepartement ‘Heveskes’ en voor een gezelschap van de Noorderbrug, een organisatie die zich inzet voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Een groep van vijftien cliënten van de Noorderbrug en vijf begeleiders bezoeken vrijdag voor het vijfde jaar op rij Euroborg. Ze volgen de training, hebben een lunch en daarna zal ik ze dus toespreken. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsor van de Noorderbrug, Familiehotel Paterswolde, onderdeel van Fletcher Hotels.”
Benefietavond
“Volgende week maandagavond houden wij in Autoborg bij onze sponsorrelatie Noordlease voor het tweede opeenvolgende jaar een Benefietavond ten bate van Make-A-Wish Nederland, voorheen bekend als Doe Een Wens Stichting Nederland. Tijdens deze benefietavond, georganiseerd door Organisatiebureau FC Groningen, zijn er diverse optredens van verschillende artiesten, onder wie Tineke Schouten en Berget Lewis. Daarnaast is er een veiling van bijzondere items, zoals een prachtig gesigneerd portret van recordinternational Edwin van der Sar, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. In totaal zullen op de Benefietavond zo’n 260 gasten aanwezig zijn.”
Pumps & Business
“Tot slot nog aandacht voor een volgende activiteit op donderdag 12 april: genieten van een culinair hapje en drankje, een boeiend programma en goede muziek met inspirerende vrouwen zonder het ‘ik moet nu netwerken’-gevoel? Dan is de second edition van Pumps & Business, georganiseerd door Euroborg Horeca en Organisatiebureau FC Groningen, een avond waar je als zakenvrouw bij aanwezig wil zijn! Reserveer tijdig en kijk voor meer info op www.pumpsandbusiness.nl”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’