string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nieuwe invulling medische staf’.

Dinsdag 24 juni 2014 om 14:13

In de 484ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de start van het nieuwe seizoen, de loting voor de Europa League en meldt hij de nieuwe invulling van de medische staf.

“Hoewel het WK voetbalbal in Brazilië in volle gang is en we genieten van de prestaties van het Nederlands elftal, met een uitblinkende Arjen Robben afkomstig uit de opleiding van FC Groningen, is voor ons het nieuwe seizoen ook al weer in alle hevigheid losgebarsten. Zondag was de eerste training van het nieuwe seizoen. Onder prima omstandigheden waren zo’n 2.500 supporters naar Haren gekomen om de selectie van trainer Erwin van de Looi aan het werk te zien. Een knallend vuurwerk en een goed sfeertje zorgden voor een goede eerste kennismaking in het nieuwe seizoen, dat in de eerste weken voor een groot deel in het teken zal staan van een nieuw Europees avontuur.”
Loting
“Gisteren (maandag – red.) waren teammanager Bas Roorda en ondergetekende in Nyon bij de loting voor de tweede voorronde van Europa League. Zoals inmiddels waarschijnlijk al wel bij een ieder bekend, treffen we daarin de winnaar van het duel tussen Aberdeen en Daugava Riga. Wij voetballen op donderdag 17 juli eerst de uitwedstrijd in Schotland of Letland om een week later de return te spelen in Euroborg. In beide gevallen is het voor onze supporters goed mogelijk om de uitwedstrijd te bezoeken en dat vonden wij één van de belangrijkste zaken voortkomend uit de loting.”
Reizen
“Hoewel we pas op donderdag 10 juli zekerheid hebben over wie onze tegenstander wordt, gaat partner Drenthe Tours al aan de slag met het uitwerken van twee voorstellen voor onze supporters om rondom het uitduel op 17 juli dan wel naar Aberdeen, dan wel naar Riga te reizen. Zodra wij hierover meer kunnen melden, zullen we dit onder meer via deze website en onze Facebookpagina kenbaar maken. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd op donderdag 24 juli (aanvang is 19.30 uur) in Euroborg is vandaag (dinsdag – red.) van start gegaan in de FanCorner.”
“Door een technische storing laat de verkoop via deze website en TicketBox helaas nog op zich wachten. Wij verwachten dat woensdagochtend om 9.00 uur alsnog via alle kanalen verkoop kan plaatsvinden. Seizoenkaarthouders hebben tot en met maandag 30 juni de tijd om hun eigen plek te reserveren voor onze eerste Europese thuiswedstrijd na zeven jaar. Zij kunnen dit tot en met aanstaande maandag doen met een fikse korting van 6 euro en betalen 12 euro voor een kaart.  We kijken vol verwachting uit naar een nieuw mooi Europees affiche.”
Voorbereiding
“Spelers en staf bereiden zich, zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, de eerste weken van het nieuwe seizoen traditiegetrouw voor op de velden van Sportpark de Koepel in Haren. De ontvangst en de faciliteiten zijn ook dit jaar weer uitstekend geregeld. Vrijdag en zaterdag staan direct ook al de eerste oefenwedstrijden op het programma. Vrijdagavond 27 juni om 19.00 uur wordt bij VV Corenos in Roodeschool afgetrapt, traditioneel in de openingswedstrijd tegen het combinatieteam van RWE Eemsmond. Een dag later, zaterdag 28 juni, is om 16.00 uur de aftrap bij VV Beilen tegen FC Groningen.”
Medische staf
“FC Groningen kent met ingang van dit nieuwe seizoen ook een andere invulling van de medische staf. Clubarts Frank Baarveld heeft afgelopen seizoen aangekondigd na elf jaar de club te verlaten omdat hij zijn nieuwe baan in Utrecht niet langer optimaal kan combineren met zijn werkzaamheden als clubarts. Wij hebben daarop gekeken naar een nieuwe structuur met een wat andere invulling, namelijk met een nieuw driemanschap. Naast Stijn de Bruin, die als sportarts reeds deel uitmaakte van de medische staf, zijn de nieuwe mensen orthopedisch chirurg dr. Reinoud Brouwer van het Martini Ziekenhuis, huisarts dr. Derk Jan Drenth en drs. Hans de Vries, sportarts in opleiding.”
Voorwaardelijke boete
“Wij hebben vanuit de KNVB een schikkingsvoorstel ontvangen vanwege de massale veldbetreding na afloop van de gewonnen play-offwedstrijd tegen AZ. Het gaat om een geheel voorwaardelijke straf van 5.000 euro met een proeftijd van één jaar en hebben besloten dit voorstel te accepteren.”
FC Groningen Junior Club
“De FC Groningen Junior Club organiseert morgenmiddag (woensdag – red.) de laatste activiteit voor haar leden, voordat de zomervakantie begint. Om 13.30 uur worden ruim 550 bezoekers verwacht in Wolff Bioscoop om daar de film ‘Koemba: de zebra die zijn strepen kwijt is’ te bekijken. Deze activiteit was snel vol en aanmelden is dan ook niet meer mogelijk.”
KleuRUN van Grunn
“Na het succes van vorig jaar organiseren de Hanzehogeschool Groningen en FC Groningen morgenavond (woensdag – red.) de tweede editie van de KleuRUN van Grunn. Ook dit jaar vindt dit kleurrijke spektakel plaats in het Stadspark van Groningen. Tijdens de loop van vijf kilometer worden de deelnemers bestrooid met kleurpoeder en tegen de tijd dat ze over de eindstreep komen, zien de mensen eruit als een levend kunstwerk! De start en finish zijn op de Drafbaan van Groningen. Ondergetekende zal morgenavond een bijbehorende verloting verzorgen. De volledige opbrengst van de KleuRUN gaat dit jaar naar onze maatschappelijk partner Make-a-Wish Nederland.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard