string(9) "claudebot"

‘Nieuwe grasmat in Euroborg’.

Dinsdag 19 april 2016 om 13:16

In de 575ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de remise tegen Feyenoord, kijkt hij vooruit naar het midweekse thuisduel van vanavond met Roda JC en kondigt hij aan dat Euroborg vanaf het nieuwe seizoen over een nieuwe grasmat beschikt.

“Na het gelijkspel afgelopen weekend tegen Feyenoord zijn we nu drie competitiewedstrijden op rij ongeslagen, met daaronder twee overwinningen. Daarmee hebben we de sportief lastige periode van een paar weken geleden weten af te sluiten en om te buigen. Waartoe dat dit seizoen nog zal leiden, dienen we af te wachten. De aanpak van staf en spelers om van wedstrijd naar wedstrijd te leven en niet verder dan het eerstvolgende duel te kijken, lijkt aan te slaan. De ploeg maakt op dit moment als team een goede indruk en met nog drie competitiewedstrijden op het programma gaan we zien waar dit zal eindigen.”
Teammanager
“Vanavond (dinsdag – red.) start alweer de 32ste speelronde van de Eredivisie. Wij openen dit midweekse programma met de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit duel in Euroborg, dat om 18.30 uur begint. Het stadion opent de poorten en de kassa’s om 17.00 uur.”
“De oplettende volger heeft sinds een paar wedstrijden een nieuw gezicht gezien op de bank bij FC Groningen. Jack Jans fungeert namelijk de rest van dit seizoen als teammanager bij het eerste elftal. Hij vervangt Bas Roorda, die vanwege fysiek ongemak tijdelijk uit de roulatie is. Jans is al jarenlang elftalleider bij diverse jeugdteams van FC Groningen en is mede hierdoor grotendeels bekend met de werkzaamheden van een teammanager rondom wedstrijden.”
Uittredend bekerhouder
“Komend weekeinde staat er geen Eredivisievoetbal op het programma, in verband met de KNVB-bekerfinale. Nog vijf dagen zijn wij de bekerhouder. Zondagavond wordt óf Feyenoord óf FC Utrecht de opvolger van FC Groningen als bekerwinnaar. Wij kunnen inmiddels uit ervaring spreken hoe bijzonder de hele sfeer en beleving rond de nationale bekerfinale is en wensen de beide clubs en hun supporters zondag een hele mooie dag toe. Mocht FC Utrecht de KNVB-beker winnen, dan kunnen we in ieder geval nog zeggen dat wij als bekerhouder zijn uitgeschakeld door de nieuwe bekerwinnaar.”
Veldonderhoud
“Gisteren (maandag – red.) is begonnen met het groot onderhoud aan de trainingsvelden 1 en 2 op Sportpark Corpus den Hoorn. De eerste selectie zal daarom de rest van dit seizoen op veld 3 trainen. De overige teams schuiven door en zullen tot het einde van dit seizoen gebruik maken van de kunstgrasvelden op Corpus.”
“We zijn nu met het groot onderhoud op het trainingscomplex gestart om de voetbalvelden optimaal geprepareerd te krijgen voor de start van het nieuwe voetbalseizoen, 2016/2017. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de voorbereiding van de eerste selectie op het nieuwe voetbalseizoen namelijk niet op sportpark De Koepel in Haren plaatsvinden, maar op de eigen velden van Sportpark Corpus den Hoorn. Om deze velden de intensieve belasting van een voorbereidingsperiode te laten aankunnen, dient er nu al begonnen te worden met het groot onderhoud ervan.”
Nieuwe grasmat
“In de tweede helft van mei zal er ook in Euroborg worden begonnen met werkzaamheden aan het veld. Vanaf komend seizoen zullen wij namelijk onze thuiswedstrijden afwerken op een nieuwe grasmat. Wij krijgen de beschikking over een Desso GrassMaster-veld, een zogeheten hybride grasmat. Dit is een natuurgrasveld, dat met kunstvezels is versterkt.”
“Verschillende Premier League- en Bundesligaclubs voetballen op Desso GrassMaster. Ook op onze trainingslocatie op Corpus liggen drie van zulke velden. De renovatie van de grasmat in Euroborg gaat circa twaalf weken duren en wordt uitgevoerd door hoofdaannemer Fieldturf, in samenwerking met Bouma Sport en Groen BV uit Tynaarlo.”
FC Groningen Buurt Battle
“Morgen (woensdag – red.) is de finale van de FC Groningen Buurt Battle, een acht weken durend project van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Deze vindt van 15.00 uur tot 18.00 uur plaats op Sportpark Corpus den Hoorn. De eerste selectie is bij de finaledag aanwezig. Met de Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast.”
“De editie van dit jaar vond plaats in twaalf wijken. Elke wijk levert één of twee teams, die woensdagmiddag zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de spelers van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar één winnend team komen en daarnaast zal ook de Rabobank Fair Play Cup weer worden uitgereikt. De winnaars krijgen een VIP-arrangement aangeboden voor de competitiewedstrijd FC Groningen –  Heracles Almelo, op zondag 8 mei aanstaande.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus