string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nieuwe gesprekken over samenwerking met Veendam.

Dinsdag 27 januari 2009 om 13:48

In de 216de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen twee wedstrijden, maakt hij het vertrek van Matias Cahais bekend en meldt hij de heropening van de gesprekken tussen FC Groningen en BV Veendam over een samenwerking.

“We hebben een boeiende voetbalweek achter de rug. Vorige week woensdag kregen we een zware domper te verwerken toen we middels een bloedstollende strafschoppenserie uit het bekertoernooi werden gestoten door NAC Breda. Het bekerduel was een belangrijke wedstrijd voor ons en dan is het heel zuur om op een dergelijke wijze te worden uitgeschakeld. Afgelopen zondag zag de wereld er echter weer heel anders uit. In een ouderwets kolkende Euroborg werd met veel passie Ajax met 1-0 verslagen en dat is natuurlijk een geweldige opsteker.”

Euforie getemperd
“De euforie rond de zege op Ajax werd gisteren (maandag – red.) echter helaas al direct voor een groot deel getemperd. De zware knieblessure van Petter Andersson is op de eerste plaats natuurlijk een persoonlijke tegenslag voor de speler zelf en daarnaast een aderlating in de selectie van FC Groningen. We zullen Andersson de komende maanden moeten missen en wensen hem veel sterkte bij zijn herstel.”

“Om vragen voor te zijn, kunnen wij melden dat het niet aannemelijk is dat wij een vervanger voor Andersson zullen zoeken. Ook een vervroegde komst van aanvaller Serhat Koç is op dit moment niet meer aan de orde. Vorige week nog kregen wij signalen uit Eindhoven dat de positie van de club zwaar onder druk stond en dat spelers mogelijk tussentijds konden vertrekken. In dat geval wilden wij Koç zo snel mogelijk aan onze selectie toevoegen. De onrust in Eindhoven bleek echter op miscommunicatie te berusten. De huidige status is dat Koç het seizoen bij FC Eindhoven gewoon zal afmaken. De spits is gisteren (maandag – red.) al wel door ons medisch goedgekeurd.”

Matias Cahais
“Matias Cahais keert per direct terug naar Argentinië. Zoals bekend mocht de Argentijnse verdediger FC Groningen verlaten, ondanks een doorlopend contract tot het einde van dit seizoen. Aanvankelijk leverde een terugkeer naar zijn geboorteland rond de jaarwisseling Cahais geen nieuwe club op. Inmiddels heeft hij wel nieuw onderdak gevonden. Cahais gaat spelen voor Gimnasia y Esgrima in het Argentijnse San Salvador de Jujuy.”

“Bij de wedstrijd van zondag hing een groot spandoek met de tekst: ‘Stop de cultuuromslag’. Wij hebben vorige week een gesprek gehad met de Groningen Fanatics. Daarin gaven zij aan dat zij vinden dat er een grotere kloof is ontstaan tussen de supporters en de club. Die boodschap hebben wij opgepikt en wij gaan onder diverse (supporters)geledingen checken of deze mening wordt gedeeld. Hiervoor willen wij een klankbordgroep in het leven roepen. Er is ons veel aan gelegen om als club dicht bij het volk te blijven staan en wij steken daar ook op dit moment al heel veel energie in. Niettemin is er een belangrijk signaal afgegeven en daar gaan we mee aan de slag.”

Bundeling van krachten en kennis
“Op verzoek van BV Veendam zijn de gesprekken heropend met FC Groningen over een mogelijke samenwerking. In eerste instantie richten we ons daarbij op het bundelen van krachten op het gebied van de jeugdopleiding. Na het afbreken van de gesprekken over een samenwerking in het seizoen 2007/2008, hebben de directies van beide clubs vorige week vrijdag opnieuw met elkaar gesproken over hetzelfde onderwerp.”

“Naar de overtuiging van zowel FC Groningen als BV Veendam is er door een bundeling van krachten en kennis meer uit ons verzorgingsgebied te halen. Er is in dit stadium nog niet over exacte vormgeving gesproken. Voor het uitwerken van diverse zaken volgen de komende tijd meer gesprekken. De intentie is dat bij aanvang van het seizoen 2009/2010 de eerste contouren zichtbaar zullen zijn.”

Clublunch en borrel
“Morgen (woensdag – red.) is er een Clublunch voor leden van de ABN AMRO Business Corner. Voor deze lunch hebben zich achttien bedrijven aangemeld. Vrijdagmiddag is de traditionele maandelijkse Hattrick’s Club borrel. Gastspreker is dan Pieter Nieuwenhuis, ondernemer en directeur van het bedrijf Hypercube. Hypercube onderzoekt onder meer voor de Eredivisie, de KNVB, UEFA en NOC*NSF de succesfactoren binnen het voetbal.”

“Op 16 en 17 februari wordt het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi gehouden voor de leden van de FC Groningen Junior Club en de Green White Bengels. Het toernooi voor de Junior Club zit inmiddels helemaal vol en iedereen die zich heeft opgegeven, heeft hierover per e-mail bericht ontvangen. Er is nog wel plek bij het toernooi van de Green White Bengels op dinsdag 17 februari van 13.00 uur tot 15.15 uur. Leden van de Green White Bengels die graag mee willen doen, kunnen zich hiervoor alsnog opgeven via de website van de Junior Club.”

Oproep
“Tot slot doen we vanaf deze plaats een oproep aan fans van FC Groningen, die in het buitenland wonen. Voor een nieuwe rubriek in het FC Groningen Journaal, de krant die de club zes keer per seizoen uitbrengt, is de redactie op zoek naar mensen die in het buitenland FC Groningen nog altijd op de voet volgen. De redactie wil graag met hen in contact komen en dit kan door het sturen van een e-mail naar internet@fcgroningen.nl. Er zal dan direct contact worden gelegd.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard