Nieuwe cyclus Voetjebal FC Groningen start op zondag 11 april

5 april 2021

Op jonge leeftijd goed leren bewegen levert vele voordelen. Er worden motorische vaardigheden aangeleerd die later goed van pas komen. Ook voetbal is een sport voor alle leeftijden. Via Voetjebal Groningen maken kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar spelenderwijs en samen met ouders kennis met voetballen. Via Voetjebal FC Groningen komt daar ook nog eens de beleving van FC Groningen bij. Een nieuwe serie van tien trainingen Voetjebal FC Groningen start komende zondag 11 april op de velden van Velocitas. Er is nog voldoende plaats voor nieuwe aanmeldingen!

DSC_2186

Voetjebal FC Groningen is ideaal voor kinderen die al sinds ze kunnen lopen verknocht zijn aan een bal. Of voor ouders die voetbalfan zijn en hun kinderen graag spelenderwijs willen laten kennismaken met de sport. Gediplomeerde Voetjebal-trainers -gespecialiseerd in de jonge leeftijdscategorie- gaan tien weken lang iedere zondag lekker met kids en ouders het veld op.
 
“We laten kinderen kennis maken met hun lichaam en hoe ze kunnen bewegen,” vertelt initiatiefnemer van Voetjebal Groningen Marloes Hemmel. “Het is wetenschappelijk onderbouwd dat kinderen die vroeg beginnen met bewegen daar op latere leeftijd veel profijt van hebben. Ze ontdekken daarnaast al vroeg het plezier van sporten en voldoende bewegen is goed voor het concentratievermogen van kinderen.”
 
Hemmel is blij met de samenwerking met FC Groningen. De kinderen die meedoen aan Voetjebal FC Groningen krijgen naast de tien trainingen een goodiebag van de club met daarin onder meer een Voetjebal-tenue, een lidmaatschap van de Junior Club en een ticket voor een wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Bij het voetbalpakket hoort ook een bezoek aan het stadion waarbij de deelnemers mascotte Groby ontmoeten. Een indrukwekkende gebeurtenis.
 
“Het is natuurlijk ontzettend gaaf voor die kinderen om nu al ‘bij’ FC Groningen te kunnen spelen. Net als bij de programma’s van FC Groningen Trainen als een Prof maken we de oefeningen gerichter door te werken met FC Groningen-thema’s als dribbelen, scoren of duelleren. Plezier staat op deze leeftijd absoluut op nummer 1, maar de motorische vaardigheden die ze al spelenderwijs leren, komen ook goed van pas bij bijvoorbeeld zwemles en op school.”
 
Er wordt gespeeld in drie groepen waardoor telkens weer een stapje vooruit kan worden gedaan. Simon Cageling, projectleider bij Stichting FC Groningen in de Maatschappij is enthousiast over Voetjebal. “Onze maatschappelijke doelstelling is bewegingsarmoede oplossen en dan is het mooi dat kinderen via Voetjebal al op heel jonge leeftijd in aanraking komen met sport. Ze leren dat bewegen leuk is en goed voor je lichaam. Uiteraard hopen we dat kinderen die plezier hebben in Voetjebal, na hun vijfde zich aanmelden bij een amateurvereniging in de buurt.”
 
Een kracht van Voetjebal FC Groningen is dat ouders of grootouders actief meedoen met de trainingen. Hemmel: “Het is absoluut quality time met je kind. Samen in beweging. Vaak brengen ouders kinderen ergens heen, maar bij Voetjebal worden ze uitgedaagd zelf actief mee te doen. De kinderen zien direct dat hun ouders het goede voorbeeld geven wat betreft bewegen. Daarnaast is het sociale aspect van sport niet te onderschatten. Door mee te doen aan Voetjebal FC Groningen leer je samenwerken in teamverband.”
 
Een nieuwe serie van 10 trainingen Voetjebal FC Groningen begint zondag 11 april en wordt gehouden op het voetbalveld van Velocitas in het Stadspark. Aanmelden kan via groningen.voetjebal.nl/voetjebal-fc-groningen 

Laatste nieuws