Nieuwe contracten voor Reis en Van de Looi

23 april 2018

FC Groningen heeft nieuwe overeenkomsten afgesloten met Ludovit Reis en Tom van de Looi. Beide tieners tekenden in het Noordlease Stadion een verbeterd contract tot medio 2021.

Ludovit Reis had nog een verbintenis bij FC Groningen tot medio 2020. De Trots van het Noorden heeft de 17-jarige middenvelder voor zijn sportieve prestaties echter beloond met een verbeterd contract. De jeugdinternational brak dit seizoen door in het eerste elftal van de club. Reis debuteerde op 21 september 2017 in de bekerwedstrijd tegen Hercules. Een maand later maakte de speler met Slowaaks bloed zijn basisdebuut en verdween hij tot aan zijn knieblessure in de uitwedstrijd tegen Vitesse, begin februari van dit jaar, niet meer uit de basisopstelling van hoofdtrainer Ernest Faber.

Duelerende Reis

Reis speelde tot nu toe 17 officiële wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Dat was eind oktober in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Reis is gescout bij SV Hoofddorp en kwam in het seizoen 2015/2016 in de opleiding van FC Groningen.

Duimpje Van de Looi

Tom van de Looi stond nog tot medio 2019 onder contract in het Noordlease Stadion. Ook voor hem geldt dat FC Groningen zeer te spreken is over zijn ontwikkeling. De 18-jarige middenvelder kreeg een verbeterde aanbieding met bovendien een langere looptijd dan zijn huidige verbintenis. Tom van de Looi debuteerde bij de start van de tweede seizoenshelft, in januari van dit jaar, uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Willem II, waar zijn vader op dat moment hoofdtrainer was.

Vader en zoon Van de Looi

Sindsdien heeft de jeugdinternational alle 14 competitiewedstrijden volledig gespeeld en miste hij in 2018 nog geen minuut in de Eredivisie. Van de Looi stroomde in het seizoen 2010/2011 als D-pupil in en doorliep de volledige opleiding van FC Groningen. Daarvoor speelde hij bij amateurclub ONR uit Roden.
 
Manager technische zaken Ron Jans zegt ontzettend verheugd te zijn over de nieuwe verbintenissen. “Als spelers van waarde zijn voor het eerste elftal, moet je ze ook als zodanig belonen. Op ons initiatief hebben we Ludovit Reis en Tom van de Looi een contractverbetering aangeboden en we zijn blij dat ze nu langer aan ons verbonden zijn. Beiden hebben aangegeven zich bij FC Groningen verder te willen ontwikkelen. Het is geen toeval dat beide jongens dit hebben bereikt op basis van een uitstekende mentaliteit én professionaliteit. We hopen ook dat het geen toeval is dat dit uitgerekend twee jongens zijn uit onze eigen opleiding. Daar zijn we ontzettend trots op.”

Laatste nieuws