string(9) "claudebot"

Nieuwe captain Kwakman: ‘Band is best wel een eer’.

Maandag 30 juli 2012 om 15:40

Kees Kwakman hoorde zondag dat hij de nieuwe aanvoerder is van FC Groningen. “En dat is best wel een eer, aanvoerder zijn van een mooie club als FC Groningen.’

Volgens Kwakman kwam zijn benoeming als captain niet echt als een verrasing. “Ik was vorig seizoen al tweede aanvoerder en de assistenten van vorig jaar zijn ook nu nog trainers binnen de technische staf. Als er dan ook nog eens ervaren jongens vertrekken, dan is het logisch en snap je dat je voor het aanvoerderschap in aanmerking komt”, vertelt de opvolger van Petter Andersson.
Geen ABC’tje
Toch was zijn aanstelling als aanvoerder voor Kwakman geen ABC’tje. “Ik denk dat de trainer toch ook wilde zien hoe fit ik was. Ik heb vorig seizoen door blessures natuurlijk weinig gespeeld en het was de vraag welk niveau ik zou halen. Daarnaast is het weer wennen voor me dat ik dit seizoen op het middenveld speel. Het geeft echter vertrouwen dat de trainer  me nu aanvoerder maakt. Ik straal dat misschien niet zo uit, maar ook ik ben een speler die af en toe wil horen dat-ie goed bezig is. Elke speler heeft dat nodig.”
Stukje waardering
Kwakman droeg – op een hele korte periode bij RBC Roosendaal na – nog niet eerder in zijn carrière de aanvoerdersband. “Het is een stukje waardering. Ik ben altijd wel iemand geweest, die graag dingen regelt en organiseert rondom een team. Daar hou ik van. Dat zit gewoon in me. Het dragen van de aanvoerdersband zal wat dat betreft niet veel veranderen. Ik zal me er niet anders door gaan gedragen. Maar het is zeker niet zo dat het me niets zegt of doet. Het is natuurlijk toch best wel een eer om aanvoerder te zijn van een mooie club als FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’