Nieuwe activiteitenkalender FC Groningen Business Club zet in op verbinden en verrijken

1 februari 2021

FC Groningen presenteert samen met de FC Groningen Business Club de activiteitenkalender voor de rest van het huidige seizoen. Een volle kalender waarin een zeer divers programma aan activiteiten wordt aangeboden tot en met juni 2021. De nieuwe activiteitenkalender is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen het bestuur van de FC Groningen Business Club, het commerciële team van de club en FC Groningen Horeca.

business-actviteiten-kalender

De FC Groningen Business Club trapt het kalenderjaar deze week – op donderdag 4 februari – officieel af met een interessante webinar van Wouter Frencken, hoofd performance bij FC Groningen. Februari is direct een volle maand met ook een interactieve online Q&A op dinsdag 16 februari en een vermakelijke FC Groningen voetbalquiz op donderdag 18 februari.
 
Veel te bieden
“Een prachtige aftrap van een half jaar bomvol businessclubactiviteiten,” zegt Mariëlle Ubink, hospitality & event coördinator van FC Groningen. “Natuurlijk balen we enorm dat we vanwege COVID-19 elkaar nog niet fysiek kunnen ontmoeten. En vanwege de strikte richtlijnen is het een forse uitdaging geweest om tot een goede kalender te komen, maar wij denken dat we de leden van de FC Groningen Business Club veel te bieden hebben in de komende maanden.”
 
Ubink zegt bewust ‘we’ want aan de totstandkoming van de activiteitenkalender gingen diverse brainstormsessies vooraf met zowel het commerciële team van de club en FC Groningen Horeca als een afvaardiging van het bestuur van de FC Groningen Business Club. “Het is echt samen en dat is heel goed geweest. Vanuit het bestuur wordt weer uit een heel ander perspectief gekeken. Zij weten als geen ander wat er speelt.”
 
Verbinding en verrijking
De eerstvolgende activiteiten zijn veelal online en de hoop is er om in de lentemaanden ook weer activiteiten in het stadion te organiseren waarbij relaties elkaar kunnen ontmoeten. Bij het samenstellen van de kalender is goed gekeken naar de verbindende factor van de FC Groningen Business Club. “We zijn erin geslaagd een kalender op te stellen waarbij we met de activiteiten inzetten op verbinding en verrijking,” aldus Ubink.
 
Het past uitstekend bij de doelstellingen van FC Groningen beschreven in het nieuwe beleidsplan 2020-2025 Samen naar de Grote Markt waarin samen en groei aspiratiewaarden van de club zijn. “Uiteraard mag vermaak ook niet ontbreken en dat komt ook terug bij veel geplande activiteiten. Natuurlijk hopen we dat het stadion snel weer open mag, want er is niets mooiers dan elkaar ontmoeten in de inspirerende omgeving van ons stadion met uitzicht op het prachtige hoofdveld.”
 
Hoofdgast bij Q&A
Ubink kijkt uit naar de eerste activiteiten in de vandaag gepubliceerde kalender. Op dinsdag 16 februari van 15.30 uur tot 17.00 uur zal ze zelf één van de hoofdgasten zijn tijdens de online Q&A het beleidsplan in de praktijk. Daarin wordt de doelstelling tot het uitgroeien als economische versneller verder uitgelegd en komt Ubink aan het woord over de pijler over ‘het mooiste evenement.’ “We geven onze businessclubleden graag een inkijkje hoe we in de toekomst het mooiste evenement van Noord-Nederland willen organiseren.”
 
Zakelijke app
Alle activiteiten van de FC Groningen Business Club worden ruimschoots van tevoren aangekondigd op de zakelijke app van FC Groningen. Sponsorrelaties kunnen zich via die app inschrijven. 

business-actviteiten-kalender

Laatste nieuws