Nieuwe aanvangstijd Derby van het Noorden; zondag 12 september 14.30 uur

3 september 2021

De KNVB heeft diverse wedstrijdwijzigingen doorgevoerd voor de speelronden 4, 5 en 7. Voor FC Groningen betekent dit dat er twee nieuwe aanvangstijden zijn vastgesteld. Zo wordt de aankomende thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op zondag 12 september al om 14.30 uur afgetrapt. Ook het tijdstip van aftrappen van de uitwedstrijd op bezoek bij Ajax is gewijzigd.

De Trots van het Noorden realiseert zich dat dit impact heeft op de agenda van supporters en sponsors, maar wordt geconfronteerd met afspraken die zijn gemaakt ten behoeve van Europees spelende clubs en waaraan ook FC Groningen zich dient te conformeren.
 
De eerste wedstrijdwijziging voor de FC is al op korte termijn: het aanvangstijdstip van de Derby van het Noorden op zondag 12 september is verplaatst van 16.45 uur naar 14.30 uur. Normaal gesproken is dit de voorkeurstijd voor de FC, maar nu vraagt het op deze relatief korte termijn flexibiliteit van de achterban.
 
Het duel met Ajax in de Johan Cruijff ArenA van zaterdag 25 september in speelronde 7 start om 18.45 uur in plaats van het oorspronkelijke aanvangstijdstip 16.30 uur. De resterende wijzigingen in het Eredivisieprogramma tot aan de winterstop worden in de komende week bekend gemaakt door de KNVB. 

  • Speelronde 4              zondag 12 september            FC Groningen – sc Heerenveen            14.30 uur (oude tijd 16.45 uur)
  • Speelronde 7              zaterdag 25 september          Ajax – FC Groningen                             18.45 uur (oude tijd 16.30 uur)
El hankouri

Laatste nieuws