Nieuw uitshirt groen met paarse banen

15 december 2009

In de 260ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd in Rotterdam tegen Sparta, kijkt hij vooruit naar de twee laatste duels van 2009 en maakt hij de uitslag bekend van de verkiezing van het nieuwe uittenue.

“De 4-2 overwinning van afgelopen zondag in Rotterdam tegen Sparta was natuurlijk een geweldige opsteker. Hoewel we helaas opnieuw te maken hebben gekregen met blessuregevallen, kijken we vol verwachting uit naar de laatste twee wedstrijden van het jaar, die allebei in Euroborg worden gespeeld. Zondagmiddag wacht de noordelijke derby tegen sc Heerenveen en volgende week woensdagavond tot slot de strijd in de achtste finales van de KNVB-beker tegen NEC, aanvang 20.00 uur.”

“Daarnaast zijn we opgelucht dat de actie van zondag, waarbij supporters op eigen gelegenheid met de trein zijn afgereisd naar Rotterdam, goed en correct is verlopen. De supporters hebben hun statement kunnen maken.” 

In de Fanshop
“Voor het belangrijke bekerduel met NEC zijn nog volop kaarten te koop, voor de speciale prijs van 10 euro per stuk. Nieuw is dat toegangskaarten voor thuiswedstrijden van FC Groningen vanaf nu ook verkrijgbaar zijn in de Fanshop (de openingstijden zijn op deze website te vinden in het menu ‘Fanartikelen’ en dan het submenu ‘Fanshop’ – red.) van Euroborg. Hier is een kaartverkooppunt ingericht. Indien in de Fanshop een kaart voor het bekerduel wordt gekocht, kan een gratis attentie tegemoet worden gezien. Het gaat hierbij om een cap, een stadionkussen of een boodschappentas. Voor de bekerontmoeting met NEC kunnen twee kaarten per (Seizoen)ClubCard worden aangeschaft.”

Tim Sparv
“Deze week is Tim Sparv in Groningen. De Finse aanwinst, die na de winterstop zal aansluiten bij de eerste selectie, heeft momenteel vakantie omdat zijn voetbalseizoen erop zit en oriënteert zich dezer dagen in Groningen. Hij maakt kennis met zijn toekomstige teamgenoten, de technische staf en de medewerkers op kantoor en gaat op zoek naar woonruimte. Sparv zal zondag ook aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen sc Heerenveen.”

Nieuwe shirts
“Vanmiddag (dinsdag – red.) om 12.00 uur sloot de verkiezing voor de nieuwe shirts voor volgend seizoen. Fans mochten bepalen hoe het nieuwe shirt eruit zou komen te zien. Bij het thuistenue werd vastgehouden aan het traditionele witte shirt met de twee groene banen, die sinds 1991 op het thuisshirt prijken. Het verschil tussen de twee keuzemogelijkheden zat hierbij voornamelijk in de details, zoals de breedte van de biezen. De keuze viel op het shirt met de brede bies.”

“Het uitshirt had wel twee wezenlijk verschillende varianten om op te stemmen. Ruim 5.400 mensen brachten hun stem uit en met 58% van het aantal stemmen viel de voorkeur hierbij op een groen shirt met twee paarse banen, verwijzend naar de banen zoals die op het thuisshirt zijn aangebracht. Het andere shirt was volledig paars, zoals dit seizoen, met een enkel groen detail. Fans zien blijkbaar de traditionele twee banen ook graag terug in het uitshirt. We zullen met die wens van de supporters naar de toekomst toe rekening gaan houden. Er zijn talloze varianten denkbaar in combinatie met onze clubkleuren.”

Winterstad Groningen
“De ijsbaan op de Ossenmarkt, opgezet door Organisatiebureau FC Groningen, is een groot succes. De huidige weersomstandigheden nodigen natuurlijk ook uit om een bezoek te brengen aan Winterstad Groningen. In winterse sferen kan er geschaatst worden en is er volop gelegenheid tot vermaak op en rond de ijsbaan. Winterstad Groningen is tot en met zondag 3 januari geopend.”

Voetbal Experience
“Donderdag wordt Voetbal Experience in Middelburg geopend. Dit voetbalmuseum in Zeeland wordt een nieuwe nationale en internationale attractie voor alle voetballiefhebbers. De officiële opening zal worden verricht door Guus Hiddink. ’s Middags is er een forum onder leiding van de bekende tv-presentator Mart Smeets, waarbij onder anderen Leo Beenhakker, Hans Kraay sr., Willy Dullens en ondergetekende zullen aanschuiven.”

“Deze week zijn diverse kerstbijeenkomsten. Vrijdagavond komen de vrijwilligers bijeen in het Fluks Hoes en de spelers, staf en medewerkers van FC Groningen vieren vrijdagmiddag een kerstbijeenkomst. Hierdoor is de maandelijkse borrel voor de sponsors verplaatst naar donderdagmiddag, in de ABN AMRO Business Corner. Bij deze gelegenheid zal financieel directeur Erik Mulder zijn licht laten schijnen over de financiële stand van zaken in het betaalde voetbal.”

Eerder gesloten
“Vanwege de kerstviering voor het personeel van FC Groningen is de Supportersbalie aanstaande vrijdag eerder gesloten, namelijk vanaf 16.00 uur.”

“De FC Groningen Junior Club gaat een drukke periode tegemoet. De eerste week van de kerstvakantie staat namelijk bol van de activiteiten. Volgende week maandag wordt er bijvoorbeeld geschaatst op de Ossenmarkt en op dinsdag 22 december kunnen de leden zich inschrijven voor een indoor-beachsoccertoernooi. Voor meer informatie over en aanmelding voor de activiteiten kun je terecht op de website van de Junior Club.”

Felicitatie
“Na vervelend blessureleed was er afgelopen weekeinde mooi nieuws voor Sepp De Roover. Wij willen hem en zijn vrouw vanaf deze plaats van harte feliciteren met de geboorte van hun dochter Dietha.”

“Tot volgende week.”

Laatste nieuws