string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nieuw initiatief van start: Jako Cup.

Maandag 07 september 2015 om 14:56

FC Groningen onder 12 start vanavond met de eerste wedstrijd om de Jako Cup. Dit is een competitie voor teams onder 12 en onder 14 die is opgezet door FC Groningen, sc Heerenveen, SC Cambuur en de KNVB. Het doel is de talenten in Noord-Nederland nog meer te laten ontwikkelen door wedstrijden aan te bieden op de maandag- en dinsdagavond.

De deelnemende clubs zijn; FC Groningen, sc Heerenveen, SC Cambuur, VV Unicum,  Flevo Boys,  ACV Assen,  ASV Dronten,  Be Quick 1887,  JPN (Jeugd Plan Nederland) en GVAV Rapiditas. FC Groningen onder 12 start vanavond om 18.30 uur op Corpus den Hoorn tegen GVAV Rapiditas. Dinsdag (morgen -red.) neemt FC Groningen onder 14 het om 19.00 uur ook tegen GVAV Rapiditas, die wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Kardinge.

De ploegen zijn onderverdeeld in twee verschillende poules. Iedereen speelt twee keer tegen elkaar in de poule. Het doel van deze competitie is om alle spelers binnen de opleiding de mogelijkheid te bieden om “betekenisvolle wedstrijden te spelen”, wedstrijden waarbij je prijzen kunt winnen en beste speler of topscorer van de competitie kunt worden.
De laatste speelronde zal voor iedereen plaatsvinden op dezelfde dag. Zo wordt een finaledag gecreëerd. Op deze dag zal de winnaar bekend worden van de onderlinge competitie, maar ook zal de top 3 van de topscorerslijst een bokaal in ontvangst nemen. Daarnaast zal er een prijs zijn voor de top 3 van de zogenoemde ‘Speler van het Jaar’ verkiezing, waarbij elke wedstrijd de trainers van de tegenpartij punten zullen uitdelen.
Poule A
FC Groningen
ACV Assen
GVAV Rapiditas
Jeugd Plan Nederland (JPN)
Be Quick 1887 
Poule B
Sc Heerenveen
Flevo Boys
SC Cambuur
VV Unicum
ASV Dronten
Meer informatie over de competitie is te vinden via Twitter of Facebook.
Facebook: Jako Cup
Twitter: @JakoCup

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’