string(9) "claudebot"

Nienhuis met Oranje onder-19 naar Elite-ronde.

Dinsdag 14 oktober 2008 om 22:16

Leonard Nienhuis stond dinsdagavond tegen Duitsland onder-19 net als tegen Litouwen en Luxemburg in de basis. Door een 2-1 nederlaag eindigde Nederland als tweede. Het was eerder al geplaatst voor de volgende voorronde, die begin 2009 wordt gespeeld.

Tegen Duitsland kwam de ploeg voor de pauze op achterstand. Na de gelijkmaker van Leroy Fer kregen de Duitsers in de slotfase nog een strafschop. Die kon door doelman Nienhuis niet worden gekeerd. En zo zagen ruim 3.300 Duitsers hun landgenoten poule-winnaar worden.

In het duel met Luxemburg was Nienhuis nog uitgevallen met een gescheurde wenkbrauw. Die was inmiddels gehecht en zo stond hij voor de derde maal achtereen in de basis. Jeroen Zoet, de doelman van PSV, was al in de aanloop naar het EK-kwalificatietoernooi afgehaakt met een kwetsuur.

In het voorjaar van 2009 speelt Nederland opnieuw een vierlandentoernooi. De winnaar van dat toernooi plaatst zich voor het eindtoernooi dat in juli 2009 in Oekraïne wordt gespeeld. Ook Mart Dijkstra behoort tot deze lichting. Hij stond standby in de aanloop naar het EK-kwalificatietoernooi in Luxemburg/Duitsland.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus