string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ngonge maakt Doelpunt van het Jaar!

Dinsdag 30 augustus 2022 om 22:34

Cyril Ngonge heeft dinsdagavond de Eredivisie Award gewonnen voor het mooiste doelpunt van het seizoen 2021/2022. Ngonge scoorde op 24 oktober 2021 via een magistrale hakbal in de thuiswedstrijd tegen AZ. De aanvaller van FC Groningen werd tijdens het jaarlijkse Eredivisiegala in het zonnetje gezet. 

Award Ngonge

FC Groningen was met maar liefst drie van de tien genomineerde doelpunten goed vertegenwoordigd. Ngonge was naast zijn treffer tegen AZ ook nog genomineerd met het doelpunt in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De omhaal van spits Jørgen Strand Larsen waarmee hij FC Groningen afgelopen seizoen in speelronde 1 uit bij Cambuur in blessuretijd naar de overwinning schoot, behoorde ook tot de tien mooiste goals van het seizoen 2021/2022.
 
Waar Ngonge tweemaal was genomineerd met zijn treffers, had ook Strand Larsen twee nominaties te pakken. De spits was naast zijn treffer ook in de race om Talent van het Jaar te worden. De Noor won de prijs vernoemd naar Johan Cruijff uiteindelijk niet, die eer ging naar Jurrien Timber.
 
Ngonge mocht tijdens de Eredivisie Awards gehouden in DeFabrique in Utrecht wel naar het podium komen om een Eredivisie Award op te halen. De scorpion kick van de Belg in de thuiswedstrijd tegen AZ werd uitgeroepen tot ‘Doelpunt van het Jaar’. Topscorer van vorig seizoen Sebastian Haller kondigde zijn collega-aanvaller aan.

Ngonge is vereerd en blij met zijn Eredivisie Award. “Er zaten mooie goals tussen ook die van Strand Larsen,” aldus Ngonge. “Het is een splitsecond waarop je zo`n beslissing neemt,” vertelde de Belg over zijn doelpunt. “Ik moet ook Mo El Hankouri bedanken voor de voorzet, want zonder de assist had ik deze goal niet kunnen maken.” Ngonge had op de speciale avond een bijzondere gast bij zich. FC-supporter Noah is ernstig ziek, maar kon de mooie avond via een live videoverbinding gekoppeld aan een draagbaar scherm aan de zijde van de awardwinnaar meemaken. 

Bekijk de schitterende treffer van de aanvaller terug in de samenvatting van het duel met de Alkmaarders via onderstaande  samenvatting van het duel met AZ.  

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’