Nevland verlengt contract bij FC

11 juni 2008

FC Groningen heeft Erik Nevland langer aan zich weten te binden. De Noorse spits tekent een nieuw contract dat hem tot medio 2010 aan de Trots van het Noorden zal verbinden. De huidige overeenkomst liep tot medio 2008.

FC Groningen heeft een aantal gesprekken gevoerd met Nevland. De club had al een tijd de intentie de overeenkomst met de 29-jarige spits open te breken en te verlengen. Nevland koos er aanvankelijk echter voor te wachten met een contractverlenging, maar FC Groningen slaagde er toch in hem langer vast te leggen.

Boegbeeld
Manager technische zaken Henk Veldmate is dan ook bijzonder trots op het bereikte resultaat. ?Het mag duidelijk zijn dat voor een speler van het kaliber Nevland altijd belangstelling bestaat. Wij vinden echter dat Erik is uitgegroeid tot een boegbeeld van de club.?

Veldmate roemt de compleetheid van de Noor. ?Naast zijn pure voetbalkwaliteiten en scorende vermogen zijn zijn niet aflatende inzet, zijn strijdlust en zijn instelling een voorbeeld voor de rest van de ploeg. Daarnaast past de manier van spelen van Nevland uitstekend bij het Groningse publiek, dat hem bijzonder waardeert. Er was ons dan ook veel aan gelegen om hem voor FC Groningen te behouden. We zijn er ontzettend blij mee dat dit is gelukt.?

Heel goed gevoel
Ook Nevland is content met zijn nieuwe contract. ?FC Groningen was voor mij de eerste optie om de komende jaren te voetballen. Alleen vond ik de eerste besprekingen hierover nog te vroeg. Ik wilde eerst zien hoe de club en het team zich zouden ontwikkelen. Ik heb ambities en ik wilde van de club weten of zij die ook hebben. Dat blijkt het geval te zijn."

"Het is belangrijk dat FC Groningen blijft groeien en als dat zo is, wil ik daar graag bij zijn. Alles en iedereen rond de club geeft mij een heel goed gevoel. Ik ben blij dat we eruit zijn gekomen.?

99 doelpunten
Nevland kwam in november 2004 van het Noorse Viking FK naar Groningen. Hij maakte zijn debuut in de uitwedstrijd tegen FC Twente. In dat duel scoorde de Noor direct het beslissende doelpunt. In iets meer dan een half jaar volgde dat seizoen nog liefst 15 competitietreffers, waarmee hij direct clubtopscorer werd. Vorig seizoen scoorde Nevland 8 keer in 29 competitiewedstrijden. Dit jaar staat de teller voorlopig op 13 competitietreffers.

In totaal speelde Nevland in zijn carrière 219 competitiewedstrijden. Daarin kwam hij tot een totaal van 99 doelpunten. Onlangs keerde hij ook weer terug in de nationale selectie van Noorwegen. Tot dusver kwam Nevland tot drie interlands.


Bron: FC Groningen

Laatste nieuws