string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nederlands betaald voetbal zet zich in voor Japan.

Vrijdag 08 april 2011 om 15:48

In het kader van de nationale actiedag ‘Nederland helpt Japan’ op 13 april aanstaande, zal het Nederlands betaald voetbal deze actie ondersteunen door in het weekend van 8-10 april geld in te zamelen.

Op woensdag 13 april organiseert Het Nederlandse Rode Kruis de nationale actiedag ‘Nederland helpt Japan’. Op deze dag wordt onder andere een benefiet-wedstrijd gespeeld tussen Ajax en de Japanse eredivisieclub Shimizu S-Pulse in de Amsterdam ArenA. Voor de voetbalwedstrijd treden er in de ArenA ook diverse artiesten op zoals de Toppers en Xander de Buisonjé.
Initiatieven voetbalclubs
In het weekend zullen diverse betaald voetbalclubs rondom de wedstrijd acties opzetten om geld in te zamelen voor Japan. Er zijn bijvoorbeeld clubs die zullen collecteren tijdens de wedstrijd en verschillende clubs zetten de boarding in om mensen aan te sporen geld te doneren.
Doel van de nationale actie is om steun te betuigen aan de mensen in Japan en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis in het rampgebied in Japan. Het Rode Kruis heeft hiervoor rekening 6868 geopend.
Op de website www.nederlandhelptjapan.nl is de komende tijd meer informatie te vinden over alle initiatieven. Ook is telefoonnummer 070– 4455678 geopend, waarop mensen terecht kunnen met vragen en initiatieven kunnen delen.
Initiatief nationale actiedag
Op 11 maart werd Japan getroffen door een driedubbele ramp. Na een aardbeving werden grote delen van het land getroffen door een vernietigende tsunami, welke het land tevens in een nucleair drama trok. Een aantal betrokken Nederlanders besloot actie te ondernemen en nam het initiatief om een Japanse topclub tegen een Nederlandse topclub te laten voetballen, als steunbetuiging aan de slachtoffers en om geld in te zamelen voor hulp.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard