Nederlagentoernooi: wedstrijd A-junioren in Hoogeveen gestaakt.

Dinsdag 05 februari 2013 om 15:47

De vijfde wedstrijd van FC Groningen/Cambuur A1 in het Nederlagentoernooi heeft het einde niet gehaald. Na een uur spelen werd het duel in Hoogeveen tegen HZVV gestaakt.

HZVV 4-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 (gestaakt)
1-0 (5.), 1-1 Jafar Arias (7.), 1-2 Kevin Mennega (17.), 1-3 Liban Abdulahi (35.), 1-4 Kasper Oldenburger (37.), 2-4 (44.), 3-4 (50.), 4-4 (54.), 4-5 Pier Veldman (57.)

opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Thijs Gerlofs (46.Roland Baas), Marlon Luchtenberg, Tolgahan Cicek, Aleksandar Jankovic (46.Desevio Payne), Kasper Oldenburger, Liban Abdulahi, Jafar Arias (46.Pier Veldman), Kevin Mennega, Firosan Ademi.
De zaterdaghoofdklasser begon goed aan de wedstrijd want reeds na vijf minuten prijkte een 1-0 stand op het scorebord. In het vervolg zetten de gasten echter de toon. Nauwelijks twee minuten later tikte Jafar Arias op aangeven van Liban Abdulahi binnen. Pogingen van diezelfde Arias en van Kasper Oldenburger troffen daaropvolgend geen doel. Succes was er na ruim een kwartier spelen wel voor Kevin Mennega die keurig werd bediend door Oldenburger. Nog voor rust liep de ploeg van trainer Paul Raveneau verder uit. In een tijdsbestek van twee minuten wisten Liban Abdulahi en Kasper Oldenburger, na goed werk van respectievelijk Mennega en Arias, de stand na 1-4 te tillen.
Echter, de thuisploeg kwam ijzersterk terug in de wedstrijd. Vlak voor rust werd een tweede doelpunt aangetekend en binnen tien minuten in de tweede helft was de stand alweer in evenwicht gebracht. Invaller Pier Veldman bracht de Groningers wederom aan de leiding. In de 62ste minuut moest de doelpuntenkermis noodgedwongen worden stilgelegd. Vanwege sneeuwval werd het te gevaarlijk om verder te spelen op het kunstgrasveld van HZVV waardoor de arbiter het duel definitief staakte.