Nederlaag onder-23; zeges onder-19 en onder-17

10 februari 2018

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Harderwijk met 1-0 verloren van VVOG. De enige treffer viel in het begin van de tweede helft. Onder-19 won thuis van Roda JC en onder-17 won een oefenduel met Werder Bremen. Onder-15 en onder-13 gingen beiden onderuit tegen de koploper.

In Harderwijk verliep de wedstrijd van FC Groningen onder-23 zoals velen dit seizoen. Met een dominant en heersend, maar moeilijk scorende ploeg van trainer Alfons Arts. “We mogen het onszelf vandaag helemaal zelf aanrekenen dat we geen resultaat hebben gehaald. We hadden in de eerste helft al genoeg mogelijkheden om afstand te nemen, maar speelden diverse man-meersituaties niet uit. De keuzes in de eindfase waren slecht.”

In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong, maar daarna had Groningen voldoende gelegenheid om de wedstrijd te kantelen. “De grootste kans was voor Joël Donald, maar die wilde de doelman nog een keer omspelen. En verder hadden we nog een penalty moeten krijgen. En werd een inzet van Lars Kramer van de lijn gered. Maar we hadden vooral zelf meedogenlozer moeten zijn. We kregen ook deze wedstrijd weer vijftien tot twintig kansen, maar benutten er niet één.”

Komende zaterdag, 17 februari, speelt Jong FC Groningen de thuiswedstrijd tegen ASWH op Corpus den Hoorn. Aanvang is 15.00 uur en de toegang zoals gebruikelijk gratis.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Tapmahoe Sopacua (82’ Tim Waterink), Robbert de Vos, Daniel Bouman, Kolbeinn Finnsson, Michael Breij, Joël Donald, David Browne (62’ Kasper Oldenburger). Rest bank: Abdel Elouazzane, Rano Burger.

Score: 53’ Frank Hol 1-0
Scheidsrechter: Menno Kloet
Gele kaarten: 56’ Tim Riksman, 63’ Lars Kramer.

Uitslagen zaterdag 10 februari
VVOG – FC Groningen o.23: 1-0
FC Groningen o.19 – Roda JC: 1-0
FC Groningen o.16 – Werder Bremen (oefen): 2-0
PEC Zwolle – FC Groningen o.15: 2-0
AZ – FC Groningen o.13: 7-0

Laatste nieuws