Nederlaag in de Grolsch Veste.

Maandag 30 september 2013 om 11:52

FC Groningen heeft zondag om half 5 een flinke nederlaag geleden in de Twentse Grolsch Veste. Direct vanaf het begin van de wedstrijd kwam FC Groningen niet aan voetballen toe. Met een 3-0 achterstand en een rode kaart voor Kappelhof mag de FC blij zijn dat het slechts 5-0 is gebleven.

FC Twente begon de wedstrijd door direct veel druk te zetten, dit resulteerde in een verdedigend Groningen. Twente kwam al snel op een 1-0 voorsprong door een eigen goal van Erik Botteghin.
Na 27 minuten kwam de eerste en tevens grootste kans voor FC Groningen toen Micheal de Leeuw de bal richting Twente doel kopte. Een minuut later deed Twente wat Groningen niet deed; scoren.  Eghan bracht de stand op 0-2.
Vlak voor rust maakte Kappelhof een overtreding in het strafschopgebied. Dit leidde tot een penalty voor Twente en een rode kaart voor Johan Kappelhof. De penalty werd verzilverd door oud FC Groningen speler Dusan Tadic en zo was het in de rust al 3-0.
In de tweede helft ging Groningen door met verdedigen. Marco Bizot haalde een paar ballen van de lijn maar was niet in staat om de 4-0 (Eghan) en de 5-0 (Corona) tegen te houden.
FC Twente staat door deze overwinning koploper in de Eredivisie. FC Groningen staat op de 9e plek op de ranglijst met 11 punten uit 8 wedstrijden.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er uiteraard Junior Club leden aan de hand van een speler het veld op: Bas Rijpstra, Nik Rijpstra, Linette van Oosten, Kyan van Oosten, Robin Prins, Levi Kingma, Thijmen Dekker, Ciaran Kruize, Niamh Kruize en Sebas Kiers.