string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nationale Balkon Beweegdag, inclusief clinic OldStars in Scheemda groot succes.

Donderdag 10 juni 2021 om 19:00

FC Groningen bracht op vrijdag 4 juni samen met het Ouderenfonds en maatschappelijk partner Menzis ruim 120 ouderen in beweging tijdens de Nationale Balkon Beweegdag. De FC-karavaan trok naar Scheemda om bij Woonzorgcentrum Nieuw Vredenhoven een beweegactiviteit voor senioren te organiseren in het kader van het Meer & Beter bewegen-programma. 

De Nationale Balkon Beweegdag is een initiatief van het Ouderdenfonds en werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Sport- en beweegprofessionals en vrijwilligers organiseren bij 250 woon- en zorglocaties een toegankelijke beweegactiviteit voor senioren. Stichting FC Groningen in de Maatschappij werkt samen met onder meer het Ouderenfonds en zorgverzekeraar Menzis en bezocht net als vorig jaar één van de locaties waar de Nationale Balkon Beweegdag werd georganiseerd. Ook de FC Groningen OldStars waren van de partij om lekker mee te bewegen.

Balkon beweegdag2

“We zien in ons verzorgingsgebied van FC Groningen dat ouderen steeds minder bewegen,” zegt Hans van Tamelen, projectleider bij Stichting FC Groningen in de Maatschappij. “Terwijl we via de FC Groningen OldStars – het team dat wekelijks onder de vlag van FC Groningen traint in walking football – zien dat samen bewegen goed is voor de sociale contacten en de fysieke gezondheid. Onze doelstelling is bewegingsarmoede oplossen in Noord-Nederland, ook onder ouderen door meer en beter bewegen te stimuleren.”
 
Bekijk onderstaande video voor een sfeerverslag van een prachtige beweegochtend! 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’