Na topduel volgt een flop in Nijmegen.

Zaterdag 25 februari 2012 om 23:00

Vorige week werd koploper PSV in Euroborg 3-0 verslagen. Vanavond werd FC Groningen in Nijmegen met 4-0 verloren van NEC. Bij rust was de stand reeds 2-0. Ondanks de nederlaag blijft FC Groningen achtste op de ranglijst.

FC Groningen begon in de 23 ste speelronde noodgedwongen niet met dezelfde winnende elf als afgelopen weekend tegen PSV. Johan Kappelhof was geschorst en werd vervangen door Tom Hiariej. Lorenzo Burnet haakte in de aanloop naar de wedstrijd af met een liesblessure. Tim Keurntjes nam de plek van linksback in. Maikel Kieftenbeld keerde terug op het middenveld. Tim Sparv en Virgil van Dijk kwamen terug van schorsingen en begonnen op de reservebank.

De eerste helft was letterlijk de meest kansloze van FC Groningen in de huidige competitie. Tegenover negen doelpogingen van NEC stond geen enkel doelgevaar van de gasten. Doelman Gabor Babos kreeg pas in de veertigste minuut zijn eerste bal. Zijn collega Luciano da Silva had al diverse keren reddend opgetreden, maar ook al twee keer moeten ‘vissen’. Op aangeven van Navarone Foor scoorde Leroy George de 1-0 in de 21ste minuut. In de 33ste minuut maakte Lasse Schöne de 2-0.

Na de thee kwam Groningen iets beter voor de dag. Met Virgil van Dijk in de plaats van Kees Kwakman ging de FC op jacht naar de aansluitingstreffer. Na het eerste doelgevaar van Tom Hiariej in de 53ste minuut, kreeg ook Dusan Tadic een schotkans. In de tegenstoot kopte Jonas Ivens een bal te kort terug op zijn doelman Luciano en was Leroy George er als de kippen bij om de 3-0 aan te tekenen. Even tevoren was Maikel Kieftenbeld ingewisseld voor Thomas Enevoldsen.

In de 77ste minuut bepaalde invaller John Goossens op de doellijn de eindstand op 4-0. Na Melvin Platje kwam ook oud-FC’er Stef Nijland nog binnen de lijnen bij de thuisploeg. Ondanks de forse nederlaag blijft de FC achtste op de ranglijst, aangezien ook de directe concurrentie verloren. Op zondag 4 maart gaat Groningen op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Een week later is Vitesse te gast in Euroborg.

Opstelling NEC
Babos; Will, Van Eijden, Nuytinck, Conboy; Vadocz, Schöne, Koolwijk; Foor (70’ Goossens), Zeefuik (82’ Platje), George (87’ Nijland).
Rest bank: Van Duin, Amieux, Ibrahim, Cmovs.

Opstelling FC Groniningen
Luciano; Hiariej, Ivens, Kwakman (46’ Van Dijk), Keurntjes; Kieftenbeld (61’ Enevoldsen), Andersson; Suk, Bacuna, Tadic; Texeira.
Rest bank: Fij, Sparv, Jones, Bakker, Luis Pedro.

Toeschouwers: 11.853
Scores: 21’ George (Foor) 1-0, 33’ Schöne (-) 2-0; 63’ George (-) 3-0, 77’ Goossens (George) 4-0.

Scheidsrechter: Nijhuis
Officials: Droste, Langkamp en Abbink
Gele kaart: 57’ Keurntjes (op Foor), 76’ Tadic