Na drie maanden uitzege voor Beloften; drie thuiszeges jeugdteams

2 februari 2019

Jong FC Groningen heeft bij Quick Boys in Katwijk zaterdagmiddag de eerste uitzege geboekte sinds eind oktober van het afgelopen jaar: 0-2. De onder-13, onder-17 en onder-19 wonnen hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Willem II, NEC en Almere City FC overtuigend en verdiend. Het was een gedenkwaardige dag die in het teken stond van het herdenken van de maandag overleden scout en oud-speler van FC Groningen, Jurrie Koolhof.

Alle ploegen van FC Groningen droegen vandaag rouwbanden ter nagedachtenis aan de 59 jaar geworden vijfvoudig Oranje-international uit Beerta. De onder-13 opende zaterdagochtend met een 4-1 zege op Willem II, gevolgd door eenzelfde zege van de onder-17 op NEC. Onder-19 won tenslotte vanmiddag met 3-1 van Almere City FC en hoorde vervolgens nog de bekerloting voor de kwartfinale: uit tegen PEC Zwolle. De onder-14/onder-15 verblijft dit weekend in Denemarken en oefende tegen Aalborg.

Jong FC Groningen
De Beloften wisten na een droogte van ruim drie maanden eindelijk weer eens een uitzege te pakken en deed dat uit bij Quick Boys met overtuiging. “We hadden ons voorgenomen om lekker compact te gaan spelen,” aldus trainer Alfons Arts. “De bal aan hen te laten. Zij zouden veel ruimte achter hun laatste lijn weggeven en dat bleek ook wel want we konden telkens gevaarlijk zijn in de omschakeling. Michael Breij kreeg drie grote kansen en uiteindelijk zelfs een strafschop na een overtreding op Jannik Pohl. Maar die werd gestopt en zo bleef het 0-0.”

“Achterin waren we nogal eens slordig en daarop hebben we in de rust nog eens gehamerd. Ook in balbezit was het duidelijk dat we in de eindfase soms simpele keuzes moesten gaan maken. Na vijf minuten kwamen we op voorsprong na een rebound uit een schot van Michael Breij. Daniel Bouman maakte de 0-1. Daarna was het duidelijk dat Quick Boys opportunistisch ging spelen en moesten wij zorgen dat we meegingen in de duelkracht en voetballen als kerels.”

Vorige week tegen Achilles ’29 ontbrak dat er volgens Arts nogal eens aan. “Maar de boodschap was aangekomen. Er stond vandaag bij Groningen echt een team, dat uitstraalde er vol voor te gaan. Dat moet ook de basis zijn om met elkaar beter te worden. Vlak voor tijd maakte Michael Breij zelf de 0-2 toen hij zomaar vrij door de defensie kon lopen en was de wedstrijd gespeeld. Ik ben blij met de manier waarop het vandaag gegaan is. In een week met zoveel trieste gebeurtenissen is dit toch een kleine opsteker waarmee we weer verder kunnen.”

Opstelling FC Groningen
Pelle Boevink; Tapmahoe Sopacua, Marijn Ploem, Kellian van de Kaap, Luuk Wouters, Daniel van Kaam, Marijn Ploem, Gerald Postma, Daniel Bouman, Michael Breij, Jannik Pohl (46’ Matthijs Hardijk).
Rest bank: Mats Roorda, Tim Riksman, Thijs Dallinga, Antonio Sefer, Antonio Manolache.

Scores: 50’ Daniel Bouman 0-1, 82’ Michael Breij 0-2.

Uitslagen opleiding zaterdag 2 februari 2019
FC Groningen onder-13 – Willem II: 4-1
FC Groningen onder-17 – NEC: 4-1
FC Groningen onder-19 – Almere City FC: 3-1
Quick Boys – FC Groningen onder-23: 0-2

Laatste nieuws