string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Na aanstelling nieuwe hoofdtrainer focussen op finish seizoen’.

Dinsdag 08 maart 2016 om 14:31

In de 569ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het thuisduel met PSV, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd tegen Excelsior, gaat hij in op de aanstelling van Ernest Faber als nieuwe hoofdtrainer in het komende seizoen en benoemt hij enkele activiteiten rondom de club.

“We zijn er afgelopen zaterdag niet aan te pas gekomen tegen koploper PSV. De regerend landskampioen was in Euroborg een paar klassen beter en dat was teleurstellend. Na vier nederlagen op rij hebben spelers en staf afgelopen zondag de koppen bij elkaar gestoken. Om elkaar weer eens goed in de ogen te kijken en toe te werken naar de slotfase van het seizoen.”
“Het was heel verstandig van hoofdtrainer Erwin van de Looi om iedereen zondag bij elkaar te roepen op de club in plaats van dat een ieder thuis voor zich een vervelende zondag beleefde. Spelers en staf hebben uitgesproken nog altijd te geloven in een goede finish van het seizoen en de eerste gelegenheid om dat te bewijzen, is zaterdagavond op Woudestein tegen Excelsior.”
Ernest Faber
“Zojuist (dinsdagmiddag – red.) hebben wij Ernest Faber gepresenteerd in Euroborg als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen voor de komende twee seizoenen. Meer en uitgebreide berichtgeving hierover is elders op deze website te lezen en op onze Facebookpagina facebook.com/fcgroningen.”
“Nu duidelijk is wie vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen zal zijn, richten wij ons – daar waar het het eerste elftal betreft – direct ook weer op het heden. Wij willen ons met elkaar focussen op de laatste acht competitiewedstrijden en dit Eredivisieseizoen opnieuw op een goede wijze afronden. Nog altijd hebben wij zicht op het behalen van onze sportieve doelstelling: deelname aan de play-offs om een Europees ticket.”
Oefening
“Vanaf vanmorgen (dinsdag – red.) tot en met vrijdag vindt er binnen het stadion en in de directe omgeving van Euroborg een Mobiele Eenheid-oefening plaats. Dagelijks staan er vanaf 9.00 uur tot omstreeks 15.00 uur activiteiten gepland, waarbij voertuigen, paarden, Mobiele Eenheden en tegenspelers zich begeven op de buitenomloop van het stadion, parkeerplaats P4 en tribunedeel zuid in Euroborg. Voor het grootste gedeelte zullen de vaardigheden en competenties zich afspelen binnen het stadion en aanvangen aan de achterzijde van de parkeerplaats aan de Duinkerkenstraat, P4. Per dag neemt een honderdtal ROC-studenten deel aan de oefeningen, zij bieden daarbij het tegenspel.”
Sportcafé
“Vanavond is de showroom van Wensink Mercedes-Benz het decor voor een Sportcafé van FC Groningen. Tijdens deze avond – die wij samen met onze mobiliteitspartner Wensink Mercedes-Benz organiseren – hebben naast ondergetekende de collega’s Jan Smit (voorzitter van Heracles Almelo – red.) en Robert Eenhoorn (algemeen directeur van AZ – red.) zitting in het forum met als thema: ‘Hoe leid je een voetbalbedrijf?’ Het Sportcafé staat onder leiding van presentatrice Carrie ten Napel.”
Energy Valley Topclub
“Gisteravond (maandag – red.) is er een zeer geslaagde bijeenkomst geweest met de partners en sportclubs van de Energy Valley Topclub. De clubs waren hierbij vertegenwoordigd door diverse afdelingen: technisch, facilitair, commercieel, marketing, financieel en maatschappelijk. Per afdeling zijn er concrete projecten benoemd, die binnen twee maanden in gezamenlijkheid zullen worden uitgevoerd, met als doel elkaar te versterken en om Groningen als Topsportstad nog meer op de kaart te zetten.”
FC Groningen Trainingsdagen
“Komend weekend start de voorjaarseditie van de FC Groningen Trainingsdagen. Ruim tweehonderd kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar starten op vier verschillende locaties in Noord-Nederland met de eerste training, waar onder meer voetbaltesten en partijspelen op het programma staan. De selectiespelers Bryan Linssen, Hedwiges Maduro, Alexander Sørloth en Oussama Idrissi dagen de deelnemers middels een videofilm uit om de voetbaltesten nog beter uit voeren.”
Open Stad
“Op zaterdag 19 maart wordt in Groningen de eerste Open Stad georganiseerd. Bedrijven in de Stad bieden daarbij belangstellenden een kijkje achter de schermen. Net als andere Euroborg-bewoners als Jumbo Supermarkten, bioscoop Kinepolis (voorheen Wolff bioscoop – red.), Plaza Sportiva, Fair Play Casino, Noorderpoort en het Alfa-college, zet FC Groningen deze dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur de deuren open.”
“Hoe is het om door de spelerstunnel te lopen? Hoe zien de kleedkamers eruit? Welk uitzicht heb je vanuit een skybox? En op welke manier komen de bezoekende supporters het stadion in? Dit alles kunnen bezoekers ervaren tijdens de Open Stad. Tevens zijn er diverse kraampjes in het stadion, vallen er leuke prijzen te winnen met het zogenaamde ‘shirt speuren’ en geldt er speciaal op deze dag een korting van tien procent in de FanCorner van FC Groningen.”
Rollyside
“We besluiten deze nieuwsbrief met de felicitaties aan de Rollyside, de vereniging voor mindervalide supporters van FC Groningen, die vandaag (dinsdag – red.) haar tienjarig bestaan viert. Van harte gefeliciteerd!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard