Mutaties in FC Groningen Opleiding voor seizoen 2022/2023

19 februari 2022

Binnen de Opleiding van FC Groningen vinden er richting het voetbalseizoen 2022/2023 enkele mutaties plaats. Sinds augustus van dit seizoen werkt de Trots van het Noorden op Sportpark Corpus den Hoorn met een Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw (HVO BB) en een Hoofd Voetbalontwikkeling Onderbouw (HVO OB). Na een evaluatie is besloten om deze rollen fulltime te gaan invullen. Nu combineren Byron Bakker als HVO OB en Sander van Gessel als HVO BB hun functie nog met het leiden van een opleidingsteam.

Door fulltime invulling te gaan geven aan de functies van de Hoofden Voetbalontwikkeling wil FC Groningen nog meer focus krijgen op voetbal in de Opleiding. De HVO’s zullen zich specifiek gaan bezighouden met het coachen en begeleiden van de technische staf van de onderbouw- en bovenbouwteams en het verder ontwikkelen van de strijdwijze binnen FC Groningen.
 
Byron Bakker gaat vanaf komend seizoen de functie van HVO OB fulltime invullen. Dit betekent dat hij zal stoppen als trainer/coach/manager (TCM) van FC Groningen onder-14. Sander van Gessel heeft daarentegen aangegeven dat hij het trainersvak prevaleert boven een fulltime rol als HVO BB. Het directe gevolg van deze beslissing is dat FC Groningen op zoek gaat naar een nieuwe fulltime HVO BB.
 
Daarnaast zullen er richting het seizoen 2022/2023 ook enkele andere veranderingen plaatsvinden in de Opleiding van FC Groningen. De Trots van het Noorden neemt na de huidige voetbaljaargang afscheid van Paul Matthijs als TCM’er van FC Groningen onder-18 en Peter de Boer van onder-12.
 
FC Groningen is met de trainers Sander van Gessel (onder-21), Melchior Schoenmakers (momenteel assistent-trainer bij onder-21), Björn Zwikker (TCM’er onder-16), Jeroen Scholma (FC Groningen onder-13) en Dirick Jan van Strien (huidige assistent-trainer bij onder-14 en o-16) in gesprek over het verlengen van hun aflopende verbintenissen. Ditzelfde geldt voor de specialisten Peter Hoekstra (skillstrainer), Marcel Groothof (keeperstrainer bovenbouw) en Robert Smit (keeperstrainer onderbouw).

JW2020100325034

In augustus 2021 maakte de Trots van het Noorden eveneens bekend dat de rol van Hoofd Jeugdscouting Arno de Jong groter zou worden. Hij heeft meer verantwoordelijkheid gekregen bij de in-, door- en uitstroom van spelers bij de Opleiding. Ook is De Jong zich meer gaan bezighouden met de contacten met zaakwaarnemers en jeugdcontracten van spelers tot met FC Groningen onder-21.
 
Om ook hier nóg meer focus te kunnen aanbrengen, gaat De Jong zich vanaf het nieuwe seizoen 2022/2023 richten op de bovenbouw. Voor de onderbouw gaat FC Groningen daarom op zoek naar een scout/coördinator specifiek voor de instroom van de grootste talenten uit de regio.
 
Alle voetbaltechnische beslissingen op Sportpark Corpus den Hoorn gaan in gezamenlijk overleg mét en na advies van de HVO Bovenbouw, de HVO Onderbouw, de jeugdtrainers en specialisten uit de Opleiding.

Overzicht velden Corpus1

Laatste nieuws