Määttä: ‘Ik wil groeien als voetballer en mens’

28 juli 2022

Isak Dybvik Määttä heeft een vierjarig contract getekend in Groningen en komt over van Aalesund FK. De linksback doorliep op zijn eerste dag in Groningen succesvol de medische keuring, bekeek de faciliteiten in het TopsportZorgCentrum en maakte kennis met Euroborg. De Noorse jeugdinternational heeft een duidelijk doel voor ogen; groeien als voetballer en mens. 

Määttä debuteerde op 18-jarige leeftijd voor het eerste elftal van Aalesund FK. De back groeide op in Sula, een klein eiland aan de westkant van Noorwegen. Met de stap naar Groningen gaat Määttä zijn eerste buitenlandse avontuur als voetballer aan. “Ik heb veel goede verhalen over FC Groningen gehoord. Een club waar je kunt groeien als voetballer en een plek waar je kunt groeien als mens. Dat is ook mijn doel voor de komende jaren.”   
 
Määttä weet dat verschillende landgenoten succesvol zijn of zijn geweest bij de Trots van het Noorden. Spitsen Erik Nevland en Jørgen Strand Larsen groeiden uit tot publiekslievelingen. “Nevland was een vechter en had de mentaliteit die supporters hier graag willen zien. Afgelopen seizoen heeft Strand Larsen veel doelpunten gemaakt en vanaf nu mag ik hier laten zien hoe goed ik kan voetballen.” 

20220727IsakDybvikMaata007

Määttä is onder de indruk van Euroborg, het stadion waar hij aankomende zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Osasuna zijn eerste speelminuten zou kunnen maken. “Het stadion ziet er fantastisch uit en ik kan niet wachten om hier te mogen spelen. Ik wil me ontwikkelen als speler en mens, een vechtersmentaliteit toevoegen aan het team en hard werken iedere wedstrijd en training weer. Op die manier wil ik de volgende stap zetten in mijn carrière en ik denk dat Groningen de plaats is om dat te doen.”
 
FC Groningen sluit de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen aanstaande zaterdag af in Euroborg met een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna. De ploeg uit Pamplona eindigde afgelopen seizoen als tiende in de sterke LaLiga. Kaarten zijn eenvoudig te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. Seizoenkaarthouders kunnen via deze speciale link voor een gereduceerd tarief een kaart aanschaffen. Vijfjaarkaarthouders kunnen via een speciale link een kostenvrij ticket claimen. Aftrap in Euroborg is zaterdag 30 juli om 16.00 uur. Bij dit duel is alleen de onderste ring van het stadion geopend.

20220727IsakDybvikMaata020
20220727IsakDybvikMaata006

Laatste nieuws