Morgenavond 18.30 uur oefenduel met Venezia in Euroborg

5 augustus 2021

FC Groningen speelt morgen (vrijdag 6 augustus) voor het eerst in bijna een jaar weer een wedstrijd voor eigen publiek. Het Italiaanse Venezia is te gast in Euroborg in de laatste testcase voor de ploeg van trainer Danny Buijs in aanloop naar een nieuw Eredivisie-seizoen. FC Groningen kijkt er naar uit om haar supporters weer in Euroborg te kunnen ontvangen, al dienen bezoekers rekening te houden met de nog altijd geldende coronarichtlijnen.

El Messaoudi

De Nederlandse overheid heeft besloten dat voetbalstadions tijdens wedstrijden tot woensdag 1 september voor maximaal 2/3 capaciteit mogen worden gevuld. Voor het oefenduel met Venezia is vrijdagavond enkel de onderste ring van Euroborg geopend. Bezoekers dienen rekening te houden met een langere wachttijd buiten het stadion vanwege extra toegangscontroles.
 
CoronaCheck-app
Buiten het stadion is van belang dat supporters minimaal 1,5 meter onderlinge afstand houden. Supporters zijn welkom met een volledige vaccinatie óf met een negatief testresultaat via ‘testen voor toegang’. Naast het benodigde e-ticket dienen supporters via de QR-code in de CoronaCheck-app aan te tonen volledig te zijn gevaccineerd óf in het bezit te zijn van een negatief testresultaat via ‘testen voor toegang’. Deze test mag niet ouder zijn dan 24 uur. Tevens is een geldig ID-bewijs nodig voor toegang.
 
De testwedstrijd tegen Venezia – afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Italiaanse Serie A – wordt om 18.30 uur afgetrapt. Euroborg opent anderhalf uur voor aanvang (17.00 uur) de deuren. Seizoenkaarthouders kunnen het duel gratis bezoeken, maar hebben daarvoor wel een e-ticket moeten claimen. Seizoenkaarthouders die dit nog niet hebben gedaan, hebben gisteren (woensdag 4 augustus) een mail ontvangen met een code om de kaart alsnog kostenvrij te claimen. Supporters zonder seizoenkaart kunnen via tickets.fcgroningen.nl voor €10,- een e-ticket kopen. Kaarten zijn tot aanvang van de wedstrijd 18.30 uur te koop. Voor jongeren geboren na 1 juli 2003 geldt een entreeprijs van €5,-.

Euroborg is net als ieder ander stadion in het betaalde voetbal geheel rookvrij. 

Buijs

Voorbeschouwing trainer Danny Buijs
Voor trainer Danny Buijs is het treffen met Venezia FC de laatste testcase voordat FC Groningen volgend weekend in Leeuwarden de Eredivisie aftrapt op bezoek bij Cambuur. Het team van Buijs heeft de laatste weken onder meer geoefend tegen clubs uit de top van België en Duitsland en staat morgenavond tegenover een mooie tegenstander uit de Italiaanse Serie A.
 
Bekijk hier de voorbeschouwing van Danny Buijs op het duel met de Italiaanse tegenstander, waarin de hoofdtrainer van FC Groningen zegt vooral uit te kijken naar de verbinding met de trouwe achterban en het spelen voor eigen publiek.

Laatste nieuws