‘Mooie afsluiting van het seizoen voor eigen publiek’

1 mei 2018

In de 678ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de afsluiting van het seizoen 2017/2018 voor eigen publiek, benoemt hij diverse activiteiten van deze week en kijkt hij vooruit naar de laatste competitiewedstrijd in de Eredivisie dit seizoen, uit tegen PSV.

“Zondag hadden we met elkaar een prachtige middag in het Noordlease Stadion. De afsluiting van het seizoen voor eigen publiek ging, zoals vooraf was gehoopt. De ploeg boekte een sterke en overtuigende 4-0 overwinning op Excelsior en die score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Na het laatste fluitsignaal namen we op het veld afscheid van vertrekkende spelers en trainers. Ook dat verliep op mooie wijze.”
 
Yoëll van Nieff
“In het oog sprong natuurlijk de laatste wedstrijd van Yoëll van Nieff in het groen-wit voor eigen publiek. Voor hem werd het een heel bijzondere middag, want de Stadjer mag met recht een kind van de club worden genoemd. Hij doorliep onze jeugdopleiding op Corpus den Hoorn en speelde bijna honderd wedstrijden in het eerste elftal.”
 
“Het was mooi om te zien dat Van Nieff met twee assists nog een aanzienlijk aandeel had in de score van de middag. Iedereen gunde hem dit van harte. Het afscheid van het Groningse publiek emotioneerde Van Nieff. Ook bij de vrijwilligers in het Fluks Hoes en in het Supportershome werd hij na afloop hartstochtelijk begroet en toegezongen. Dat verdiende Van Nieff zeer.”
 
Collecte en veiling
“Rondom de thuiswedstrijd tegen Excelsior hield de Supportersvereniging FC Groningen een collecte en een veiling. De opbrengst ervan is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Groningen, dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie bijstaat. Een deel van de veiling was na afloop in het Supportershome. Veilingmeester Martin Drent bracht diverse items van onder anderen spelers en oud-spelers onder de hamer.”
 
“Vandaag (dinsdag – red.) start via Onlineveilingmeester.nl ook het online deel van de veiling met onder meer het clubkostuum van ondergetekende en een paar voetbalschoenen van Arjen Robben en Hans Hateboer. Ook kun je een dag op stap met technisch manager Ron Jans als hij een scoutingstrip maakt. Tot nu toe is er al meer dan 5.000 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Huis Groningen, dat ook één van de goede doelen is binnen onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
 
PSV-uit
“Zondagmiddag sluiten wij dit Eredivisie-seizoen af met een uitwedstrijd tegen landskampioen PSV. Aan supporters die deze wedstrijd willen bijwonen, bieden wij een korting van 5 euro op de toegangskaart. Voor deze geste hebben wij twee redenen. Ten eerste willen we hiermee onze blijk van waardering tonen voor de ondersteuning in het afgelopen seizoen bij niet alleen de thuiswedstrijden, maar zeker ook bij onze uitduels. En daarnaast vonden wij de door PSV gehanteerde toegangsprijs van 28,50 euro per kaart te hoog.”
 
“We hebben de laatste weken met goed voetbal aardige resultaten gehaald en op die manier willen wij ook graag de competitie afsluiten in Eindhoven.”
 
Opleiding
“Vandaag (1 mei – red.) begint Peter Jeltema aan zijn tweede periode als hoofd opleiding bij de club. Zoals waarschijnlijk wel bekend volgt hij in deze functie Caspar Dekker op, die op zijn beurt hoofd opleiding wordt bij Koninklijke HFC in Haarlem.”
 
Stoke on Trent
“Binnen de opleiding staan er deze vakantieweek interessante voetbaltrips op het programma. Zo gaat FC Groningen onder-12 naar Stoke on Trent. De jongste jeugd speelt in Engeland twee oefenwedstrijden. Op donderdag tegen Stoke City en zaterdag tegen Crewe Alexandra. Aansluitend bezoekt het team het Premier Leagueduel tussen Stoke City en Crystal Palace.”
 
“Peter Hoekstra zal deel uitmaken van de begeleidende staf van onder-12. Hij speelde tussen 2001 en 2004 voor Stoke City en heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van deze prachtige trip voor ons jongste jeugdteam binnen de opleiding. Hoekstra zal hierdoor, bij hoge uitzondering, zondagmiddag niet aanwezig zijn als assistent van Ernest Faber bij de laatste competitiewedstrijd van het eerste elftal tegen PSV in Eindhoven.”
 
Leipzig
“Ook FC Groningen onder-17 maakt een internationaal uitstapje. Het brengt een bezoek aan de Duitse stad Leipzig, waar het op vrijdag een oefenwedstrijd speelt tegen RB Leipzig. Een dag later is onder-17 te gast bij de Bundesligawedstrijd van RB Leipzig tegen VfL Wolfsburg.”
 
FC Groningen on Tour
“In de meivakantie gaat FC Groningen opnieuw de regio in. Meer dan 250 jongens en meiden nemen deze week deel aan FC Groningen on Tour. Een dag lang worden jonge voetballers getraind door (clinic)trainers van FC Groningen. FC Groningen on Tour vindt plaats bij de partnerverenigingen vv Beilen, vv Wildervank, vv Gomos en vv Gorecht.”
 
“We besluiten deze nieuwsbrief met de felicitaties aan het adres van Fortuna Sittard, dat komend seizoen na een afwezigheid van 16 jaar weer in de Eredivisie zal uitkomen.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws