Mooie afsluiting van het jaar.

Maandag 19 december 2011 om 14:35

Afgelopen zaterdag heeft FC Groningen met 1-0 gewonnen van FC Utrecht. Net als vorige week was het Texeira die scoorde. Dit was de laatste wedstrijd van het jaar 2011. In januari 2012 zal de competitie verder gaan.

FC Groningen was deze wedstrijd het team dat begon met een goede start. De spelers waren veel aan de bal en hadden verschillende kansen. De eerste kans kwam in de tiende minuut en was voor Petter Andersson, maar de bal werd helaas gestopt door de keeper van FC Utrecht. Daarna schoot David Texeira de bal per ongeluk in het gezicht van een Utrecht verdediger, in plaats van in het doel en daarna schoot Andersson de bal nog een keer in de armen van de keeper. Een hoop pech dus in de eerste minuten! In de 19de minuut kwam pas de eerste goeie mogelijkheid voor Utrecht om te scoren, maar de bal werd over het doel van Luciano geschoten. Hierna volgden nog wat kansen voor FC Groningen, maar deze werden allemaal niet benut. Even later scoorde Utrecht weer bijna, maar het was Lorenzo Burnet die de bal uit het doel van Groningen wist te houden!
In de tweede helft nam het aantal kansen af en werd er chaotischer gespeeld. Ook door het natte weer was het moeilijker om de bal onder controle te houden. Na precies een uur spelen kwam er toch nog een mooie pass van Andersson naar Texeira die leidde tot de eerste en enige goal. Yes! Tot het einde bleef het een spannende wedstrijd, maar het bleef gelukkig bij de 1-0 voor FC Groningen.
FC Groningen staat nu op de 8ste plek. Hopelijk gaan ze na de winterstop nog wat plekjes omhoog! De eerste wedstrijd zal worden gespeeld op zondag 22 januari om 14.30. Groningen speelt dan tegen Heracles Almelo.
LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren: Allard Sikkens, Bas Wekema, Daan Jansen, Dena Uiterwijk, Fleur Wekema, Ivar van der Ark, Daan Heemstra, Jarne Sikkens, Lars Arends, Tim Heemstra, Tim Wekema
En aan de kant van Utrecht liepen mee: Esmeé Walters,  Gerben Leeuw, Britt Bouwman,  Sven Bouwman,  Bryan Braam, Harald Vink, Nantko de Vries, Gerwin   Koops,  Björn de Winter, Edwin Storz

SHOOT-OUT
Tijdens de rust van de wedstrijd mochten de volgende GWB leden penalty’s nemen: Werner Werkman, Nick ter Arkel, Mark Ossel

JUNIOR REPORTER
Martin Boven nam deze wedstrijd plaats op de perstribune, hij heeft een verslag geschreven van de wedstrijd. Om zijn verslag te lezen klik hier. Foto’s van de wedstrijdactiviteiten kun je hier terug vinden.