string(9) "claudebot"

‘Mooie afsluiting van 2014 lonkt’.

Dinsdag 16 december 2014 om 14:20

In de 509de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gelijkspel tegen Vitesse, kijkt hij vooruit naar de laatste twee wedstrijden van 2014 en benoemt hij de openings- en sluitingstijden van de club rondom de feestdagen.

“Ook tegen Vitesse zijn we ongeslagen gebleven op eigen veld. Het tekent de kracht van de ploeg in samenwerking met het publiek, dat we in competitieverband voor de winterstop niet hebben verloren in Euroborg. Het ene gelijkspel is het andere echter niet. Daar waar we tegen PSV en sc Heerenveen met een 1-1 gelijkspel in die wedstrijden een maximaal resultaat haalden, hebben we tegen Vitesse verzuimd om uit de vele kansen meer dan een enkel doelpunt te maken, waardoor de kans op drie punten vergroot was. Dat is op zich jammer, maar de ploeg heeft voor de winst gespeeld en met 23 punten en een achtste plek op de ranglijst staan we er prima voor.”
Prijs
“We kunnen het kalenderjaar 2014 – dat ons veel moois heeft gebracht – op een mooie en goede manier afsluiten. Morgen (woensdag – red.) wacht ons immers de belangrijke wedstrijd tegen FC Volendam in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Bij winst overwinteren we en staan we eind januari in de kwartfinales. Kortom: we strijden concreet om een prijs en daar kunnen we het publiek als twaalfde man goed bij gebruiken. Het bekerduel in Euroborg begint om 19.30 uur en een kaartje kost tien euro, verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen en morgenavond vanaf 18.00 uur aan de kassa’s van het stadion. De kaartverkoop kent geen beperkingen.”
Niet live
“De bekerwedstrijd is niet live te zien op tv. Betaalzender FOX Sports doet per bekerronde live verslag van zes wedstrijden. Daar valt het duel van FC Groningen met FC Volendam niet onder. Alle bekerwedstrijden komen dit seizoen per speeldag in samenvatting in beeld op het open en gratis kanaal van FOX.  Vanavond (dinsdag – red.), morgen (woensdag – red.) en donderdag zendt FOX om 22.50 uur de samenvattingen van de wedstrijden van die avond uit.”
“De loting voor de volgende bekerronde is donderdagavond direct na de samenvattingen rechtstreeks te zien op zowel FOX als FOX Sports. Als er geen verlenging is bij de laatste bekerwedstrijd van deze ronde tussen Ajax en Vitesse zal de loting rond 23.15 uur live te zien zijn op zowel FOX als FOX Sports.”
Dordrecht
“We sluiten de eerste competitiehelft zaterdagavond af in en tegen Dordrecht. In deze twee laatste wedstrijden van 2014 is er voor ons dus nog heel veel te winnen en de ploeg zal zich nog twee keer optimaal voorbereiden en klaarmaken voor een goede afsluiting van het jaar.”
“Volgende week is de club nog bereikbaar tot en met woensdag 24 december. Daarna zijn de kantoren in verband met de feestdagen collectief gesloten tot maandag 5 januari 2015. Komende donderdagmiddag, 18 december, zijn we vanaf 16.00 uur gesloten vanwege een kerstviering voor de medewerkers van de club.”
Afscheidsreceptie
“Donderdagavond zal ondergetekende aanwezig zijn bij de afscheidsreceptie van Ruud Vreeman als burgemeester van Groningen. In de relatief korte periode dat Vreeman hier in de stad burgemeester is geweest, heeft hij zich zeer betrokken getoond bij FC Groningen. Onder meer dankzij zijn opstelling konden we afgelopen seizoen een geweldig feest vieren op de Grote Markt bij de huldiging wegens het behalen van Europees voetbal. Vanaf deze plaats willen wij Vreeman bedanken voor de professionele en prettige samenwerking.”
Nieuwe wedstrijdshirts
“Wij bedanken ook alle bijna vijfduizend supporters, die hun stem hebben uitgebracht bij de verkiezing van de nieuwe wedstrijdshirts voor het seizoen 2015/2016. Gisteren (maandag – red.) hebben wij de uitslag ervan bekend gemaakt via onder meer deze website en onze Facebookpagina www.facebook.com/fcgroningen.  Het thuis-shirt is traditioneel wit met twee groene verticale banen.’
“Het nieuwe uit-tenue wordt zwart, waarbij het shirt een witte opstaande kraag heeft, met acht witte Masita-lijnen op de schouder. Over de body van het shirt bevinden zich horizontale groene dunne lijnen. Verder zijn de sponsoruitingen en de details in het wit uitgevoerd. Op de rechterborst is het stadswapen geplaatst en onder aan de hals de provincievlag van Groningen.”
FC Groningen Journaal
“Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de kerstuitgave van het FC Groningen Journaal. Het huisorgaan van de club wordt voor de feestdagen huis-aan-huis bezorgd in maar liefst 24 gemeenten en telt acht verschillende edities. De totale oplage van het FC Groningen Journaal bedraagt deze keer 258.000 exemplaren! In de kerstuitgave van de krant staan interviews met onder anderen hoofdtrainer Erwin van de Looi, clubtopscorer Michael de Leeuw en keeper Sergio Padt.”
Prettige feestdagen
“Ook voor de nieuwsbrief van directie en management breekt ‘de winterstop’ aan. De volgende editie verschijnt weer op dinsdag 6 januari in het nieuwe jaar 2015. Vanaf deze plaats willen wij iedereen dan ook alvast hele prettige feestdagen wensen en een fijne jaarwisseling.”
“Tot in het nieuwe jaar!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus