Monsterzege Beloften bij FC Twente

10 december 2012

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Hengelo met liefst 7-3 gewonnen van Jong FC Twente. Bij rust was de stand 2-2. Door de zege stijgt de ploeg naar de derde plek op de ranglijst.

In de eerste helft kwam Jong FC Groningen op een 2-0 achterstand, maar die werd in de slotfase van het eerste bedrijf al ongedaan gemaakt toen Filip Kostic van de rand van de zestien meter raak schoot en Hilal Ben Moussa profiteerde van een rebound na een schot van Suk Hyun-Jun. Beide ploegen gingen met 2-2 rusten. Na de onderbreking ging Groningen in hoog tempo door met het creëren van kansen. En was het de afgelopen zes wedstrijden ‘slechts’ zeven keer gelukt het net te vinden, deze keer schoot de ploeg van trainer Dick Lukkien liefst zeven keer in één wedstrijd raak. Via goals van Paco van Moorsel, Henk Bos en Suk Hyun-Jun en de 3-5 werd de score in de slotfase opgevoerd door invaller Richairo Zivkovic die 2-6 en 2-7 liet aantekenen. Trainer Lukkien had na vijf duels op vreemde bodem zonder overwinning nu een ‘heerlijke terugreis’. Door de zege stijgt Jong FC Groningen naar de derde plek op de ranglijst. Komende maandag is RKC Waalwijk de laatste tegenstander voor de winterstop. Ook de Brabanders hebben elf punten uit zeven duels. Koploper Heerenveen heeft er na vanavond vijf meer. Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Magnasco, Letschert, Van Nieff, Batbay (58’ Janzen); Hiariej (87’ Renken), Ben Moussa; Bos, Van Moorsel, Kostic (46’ Zivkovic); Suk.
Rest bank: Potveer, Boutzamar, Christovao, Holder. Scoreverloop: 23’ Born 1-0, 26’ Vogelsang 2-0, 39’ Kostic 2-1, 44’ Ben Moussa 2-2; 49’ Van Moorsel 2-3, 72’ Bos 2-4, 80’ Suk 2-5, 81’ Zschusschen 3-5, 86’ Zivkovic 3-6, 91’ Zivkovic 3-7.

Laatste nieuws