Moeizame thuiszege op Willem II.

Zondag 28 september 2014 om 16:39

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 1-0 gewonnen van Willem II en heeft daarmee ook de derde thuiswedstrijd drie punten gepakt. Michael de Leeuw scoorde na een halfuur uit een strafschop. Door de zege staat Groningen nu zevende met 12 punten.

In Euroborg stond dezelfde basiself in aan de aftrap als afgelopen woensdag in Euroborg. Het betekende dat Nick van der Velden plaatst moest maken in de basis voor de van een schorsing teruggekeerde Rasmus Lindgren. Bij Willem II was er geen wijziging aangebracht in de basiself ten opzichte van het vorige competitieweekend.
In de eerste helft wilde de wedstrijd maar niet echt op gang komen en waren er weinig kansen over en weer te noteren. Na een halfuur spelen werd een vrije trap genomen door FC Groningen vlak buiten ‘de zestien’ van Willem II en schoot Yoëll van Nieff de bal tegen de arm van Jerson Cabral. De gegeven strafschop werd benut door clubtopscorer Michael de Leeuw, die zijn vierde seizoenstreffer aantekende: 1-0.
Het restant van de eerste helft stond vooral in het teken van de opwinding van Willem II dat twee penalty’s claimde. Allereerst voor een vermeende handsbal en vervolgens ook nog voor een valpartij van Ben Sahar in een stevig duel met verdediger Eric Botteghin. Scheidsrechter Nijhuis zag er geen kwaad in en zo bleef de stand tot het ingaan van de rust ongewijzigd.
In de eerste fase na rust wist FC Groningen tweemaal gevaarlijk te worden. Allereerst bij een voorzet van Tjaronn Chery die bijna binnen gewerkt kon worden door Johan Kappelhof en de tweede keer uit een afstandsschot van Chery zelf. Daarna nam Willem II, dat recent nog in De Kuip won van Feyenoord, het initiatief en ging het op zoek naar de gelijkmaker.
Tweemaal moest doelman Sergio Padt ingrijpen, met name bij een afstandsschot van Jerson Cabral. De grootste kans van de wedstrijd was echter voor Stijn Wuytens die rakelings links voorlangs het doel van de FC-goalie schoot. Dat laatste wapenfeit was voldoende voor Groningen om bij de les te blijven en in de spannende slotfase geen averij meer op te lopen. Met de vierde zege van het seizoen staat Groningen nu op de zevende plek. Komende zondag gaat de reis naar Feyenoord, dat momenteel twaalfde staat.

Padt; Hiariej (61’ Hateboer), Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Antonia, Hoesen (80’ Islamovic), De Leeuw (73’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Bos, Saban, Baas.