‘Moeizame start van het seizoen, dat is duidelijk’

21 augustus 2018

In de 685ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen onder meer terug op het eerste thuisduel van het nieuwe seizoen, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd tegen De Graafschap, de start van FC Groningen onder-23 in de Derde Divisie Zaterdag en benoemt hij het FC Groningen Voetbalkamp op Sportpark Corpus den Hoorn.

“Ons eerste optreden voor eigen publiek is afgelopen vrijdag op een grote teleurstelling uitgelopen. We wilden ons in eigen stadion uiteraard heel graag revancheren voor het verlies op de openingsdag tegen Vitesse. Dat was in het veld te zien, want aan goede wil en de bereidheid om tot een positief resultaat te komen, was er tegen Willem II geen gebrek. De 0-1 nederlaag kwam dan ook hard aan. Het is duidelijk dat we een moeizame start van het nieuwe seizoen kennen.”
 
Voetbalzaterdag
“Zaterdagavond spelen we om 18.30 uur in Doetinchem tegen De Graafschap. We weten ons daarbij – net als in Arnhem – wederom gesteund door een grote groep meereizende supporters. Het gastenvak op de Vijverberg zal vol zitten en die ondersteuning doet ons goed en helpt de ploeg in de jacht op de eerste punten van het seizoen.”
 
“Zaterdag begint ook FC Groningen onder-23 aan het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer/coach Alfons Arts treedt in de Derde Divisie Zaterdag om 18.00 uur aan in Groesbeek, waar Achilles’29 de tegenstander is. Voor FC Groningen onder-19 (zaterdag thuis tegen Go Ahead Eagles), onder-17 (vrijdag thuis tegen Ajax onder-16) en onder-13 (zaterdag uit tegen FC Den Bosch red.) staan bekerwedstrijden op het programma.”
 
Loting bekertoernooi
“Zaterdagavond is de loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de strijd om de TOTO KNVB Beker. Die eerste ronde wordt gespeeld op dinsdag 25 september, woensdag 26 september en donderdag 27 september. Hieraan doen 64 clubs mee: de 27 winnaars uit de kwalificatiefase met amateurclubs, aangevuld met 34 betaald voetbalclubs en de drie (plaatsvervangende) periodekampioenen van de Tweede Divisie. De Beloftenteams zijn uitgesloten van deelname aan het toernooi.”
 
“In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker krijgen de betaald voetbalclubs die Europees voetbal spelen of hebben gespeeld – te weten PSV, Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse – een beschermde status. Zij kunnen niet tegen elkaar loten. Dat geldt in de tweede ronde ook voor de ploegen die nog Europees in actie komen. Dat zijn alleen PSV en Ajax nog. Als een amateurclub een betaald voetbalclub treft in de eerste bekerronde, zal de amateurclub altijd thuis spelen.”
 
FC Groningen Voetbalkamp
“Vandaag (dinsdag 21 augustus – red.) begint de derde en laatste week van het FC Groningen Voetbalkamp. Deze derde week wordt gehouden op dé plek waar de Opleiding van FC Groningen ook traint; op Sportpark Corpus den Hoorn. Het voetbalkamp wordt gehouden in samenwerking met amateurclub GRC, die eveneens op Corpus is gevestigd.”
 
“Net als in de vorige twee weken, sluit ook nu een aantal eerste selectiespelers (vandaag, dinsdagmiddag – red.) aan bij het Voetbalkamp. Donderdag brengen de deelnemers van het Voetbalkamp een bezoek aan het stadion. Dan krijgen zij een rondleiding en is er een persconferentie met onze eSporter Nick den Hamer.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws