Moeilijke keuze bij meest memorabele moment tegen Feyenoord.

Donderdag 09 december 2021 om 11:00

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Feyenoord.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.

Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Feyenoord gekozen voor de onderstaande drie momenten.

Monsterzege in 2011
Op 30 oktober 2011 speelt FC Groningen Feyenoord compleet van de mat. Dusan Tadic zet de Trots van het Noorden al binnen een minuut op voorsprong waarna het binnen twintig minuten spelen uitloopt naar 3-0. FC Groningen verslaat de Rotterdammers uiteindelijk met 6-0. Stuk voor stuk prachtige treffers onder andere van Maikel Kieftenbeld, Leandro Bacuna, Vrigil van Dijk en Suk Hyun-Jun.

Eerste overwinning in De Kuip
Martin Drent is letterlijk en figuurlijk de grote man tijdens de eerste overwinning ooit in De Kuip. De spits komt op 2 mei 2004 als invaller in het veld en maakt zijn eerste goal van de middag vlak voor tijd karakteristiek met de kop. In blessuretijd zorgt Drent met een fabelachtige lob zelfs voor de overwinning en de eerste driepunter in een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Thuisdebuut Arjen Robben
Arjen Robben maakte zijn basisdebuut voor FC Groningen  op .. december 2000 thuis tegen Feyenoord. De 16-jarige jongeling draait de ervaren verdedigers van Feyenoord helemaal dol. Tien minuten voor tijd wordt Robben neergelegd waarna Magnus Johansson van grote afstand de 1-0 binnen knalt. Vlak voor het einde van de wedstrijd krijgt Robben van de uitzinnige FC-supporters in het Oosterpark een staande ovatie als hij wordt gewisseld.