string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Minuut stilte en rouwbanden bij wedstrijden FC Groningen.

Donderdag 01 mei 2014 om 14:55

In verband met het overlijden van jeugdspeler Reinier de Groene wordt komend weekeinde bij alle te spelen (jeugd)wedstrijden van FC Groningen een minuut stilte in acht genomen en zullen de spelers rouwbanden dragen.

Zoals wij afgelopen week hebben laten weten, worden in verband met het onverwachte en plotselinge overlijden van de 18-jarige A-juniorspeler de activiteiten en wedstrijden van FC Groningen deze week aangepast. Wij hebben aangekondigd in en na overleg met de familie op gepaste en waardige wijze stil te staan bij het overlijden van Reinier de Groene.
Bezoek
Woensdagavond heeft een delegatie van FC Groningen een bezoek gebracht aan de familie van Reinier de Groene in zijn woonplaats Urk. Tijdens die ontmoeting is een aantal zaken besproken. Zo zullen alle te spelen (jeugd)wedstrijden dit weekeinde beginnen met een minuut stilte en zullen de FC Groningen-spelers rouwbanden dragen. Dit geldt dus ook voor de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Heracles Almelo, zaterdagavond in Euroborg.
De competitiewedstrijd van FC Groningen A1, het team waarin Reinier de Groene speelde, gaat komend weekeinde niet door en zal op een later moment worden ingehaald. In overleg met de familie is bepaald dat de overige jeugdduels wel doorgang zullen vinden, met een minuut stilte dus en het dragen van rouwbanden. De verslag- en berichtgeving rondom de jeugdwedstrijden zal komend weekeinde een sober karakter dragen.
Uitvaart
De selectie en staf van FC Groningen A1 zijn zaterdagochtend aanwezig bij de uitvaart van Reinier de Groene. Algemeen directeur Hans Nijland zal de directie van de club vertegenwoordigen. De begrafenis op Urk is om 10.30 uur. De ploeggenoten van Reinier de Groene zullen bij aanvang van de herdenkingsdienst een erehaag vormen. Omdat de familie een enorme toeloop bij de uitvaart verwacht, is met hen afgesproken dat de delegatie van FC Groningen na de kerkdienst terug keert richting Groningen en dus niet mee zal gaan naar de laatste rustplaats van Reinier.
De familie heeft aangegeven dankbaar te zijn voor de wijze waarop FC Groningen stilstaat bij en aandacht geeft aan het overlijden van Reinier de Groene.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’