string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Minimaal één Olympische medaille voor FC’er.

Zaterdag 16 augustus 2008 om 20:30

Oluwafemi Ajilore en Sepp De Roover staan dinsdag in de halve finales van de Olympische Spelen tegenover elkaar. Nigeria won zaterdag met 2-0 van Ivoorkust en België met 3-2 van Italië. Keerzijde van de medaille is dat FC Groningen een weekje langer op hun terugkeer moet wachten.

Zaterdag beet Sepp De Roover met België het spits af in China. De Belgen speelden een groot deel van de wedstrijd met een man minder, maar wisten desondanks met 3-2 van Italië te winnen. De Groningse rechtsback speelde opnieuw de volle negentig minuten.

Later op de dag kwam Nigeria in actie tegen continentgenoot Ivoorkust. Femi en zijn landgenoten wonnen met 2-0. De controlerende middenvelder ontving een gele kaart, maar deze heeft geen gevolgen voor de inzetbaarheid in de halve finale. Het was Femi’s eerste gele kaart van het toernooi.

De ontmoeting tussen België en Nigeria wordt dinsdag om 12.00 uur Nederlandse tijd gespeeld. De winnaar speelt zaterdag de finale tegen de winnaar van Brazilië-Argentinië. De verliezers spelen vrijdag om de bronzen medaille. Het is nu al zeker dat in ieder geval één van beide FC’ers in de medailles zal vallen tijdens deze Olympische Spelen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’