string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Michel: ‘We spelen altijd voor de winst’.

Woensdag 16 september 2015 om 21:50

Trainer Michel gaf vlak voor de afsluitende training van zijn team Olympique Marseille een persconferentie in het perscentrum van Euroborg. De Spanjaard gaf het belang van de UEFA Europa League aan voor zijn ploeg en zei respect te hebben voor de tegenstander van donderdagavond. Daarnaast ging hij in op zijn bijzondere band met Hedwiges Maduro.

Michel is sinds dit seizoen nieuw bij de ploeg uit Zuid-Frankrijk. In zowel de Spaanse als de Griekse competitie was de voormalig Spaans international zeer succesvol. Hij noemde de spelopvatting van FC Groningen ‘interessant’.
Karakteristiek
“Het is een team dat probeert te voetballen en altijd wil aanvallen,” aldus Michel. “Het is een interessante manier van spelen, van de keeper via het middenveld naar de buitenspelers. Karakteristiek voor het Nederlandse voetbal, zolang ik me kan herinneren is dit de spelopvatting van Nederlandse ploegen en ik houd daar wel van.”
De coach werd op een goed bezochte persconferentie geconfronteerd met de favorietenrol van Olympique Marseille. “Wij spelen altijd voor de winst. Natuurlijk hebben we respect voor de tegenstander, maar als je met het clubembleem van Olympique Marseille op je borst speelt, moet je altijd willen winnen. De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste en daar zullen we alle energie in gooien.”
Hoog aangeschreven
Hoewel Olympique Marseille in een recent verleden vaak uitkwam in de Champions League, onderschreef Michel het belang van de huidige competitie in de UEFA Europa League. “Deze Europese competitie staat in mijn thuisland Spanje heel hoog aangeschreven. Sevilla is afgelopen seizoen kampioen geworden en speelt daardoor dit jaar in de Champions League. Er zijn veel ploegen die dit toernooi kunnen winnen en daardoor is het heel moeilijk, maar we willen ons graag laten zien.”
Net als zijn collega Erwin van de Looi wilde Michel nog niet veel kwijt over de opstelling. “We hebben meerdere opties in het team en ik weet al wel hoe we gaan spelen, maar dat ga ik hier nog niet vertellen.” Eén van de sterspelers van de Franse topclub is Lassana Diarra. De voormalig middenvelder van Real Madrid is niet naar Groningen afgereisd en is er zeker niet bij. “Diarra is heel belangrijk en daar moeten we voorzichtig mee zijn. Hij heeft veel gegeven in de vorige wedstrijden. We geven de kans aan andere spelers en weten dat iedereen van waarde is binnen het team.”
Maduro
De Spanjaard was eerder trainer van onder meer Sevilla en had daar Hedwiges Maduro onder zijn hoede. Michel had lovende woorden over voor de middenvelder van FC Groningen. “We hebben de laatste dagen over en weer berichten gestuurd en hebben een warme band met elkaar. Hij is een voorbeeldige prof en een goed mens. Of hij nu speelt of niet, hij wil iedereen altijd helpen. Het is een speler die iedere coach wel in zijn selectie wil hebben. Ik wens hem het allerbeste, maar morgen even niet. Dan zijn we rivalen, daarna zijn we weer vrienden.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’