string(9) "claudebot"

‘Met vertrouwen en een vol gastenvak naar Zwolle’.

Dinsdag 26 september 2017 om 14:27

In de 649ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de thuisoverwinning op FC Twente, kijkt hij vooruit naar het uitduel met PEC Zwolle en benoemt hij enkele actuele maatschappelijke activiteiten.

“We hebben een prima zondag beleefd. De opkomst bij onze thuiswedstrijd tegen FC Twente en de sfeer in het Noordlease Stadion was goed. Onze supporters bleven negentig minuten lang achter de ploeg staan en uiteindelijk zorgde de verdiende 1-0 overwinning voor opluchting.”
 
“Zaterdag gaan we met het nodige vertrouwen naar Zwolle, waar PEC onze volgende tegenstander is. Spelers en staf worden in Zwolle gesteund door een vol gastenvak met vijfhonderd supporters en dat geeft altijd een mooie sfeer.”
 
FC Groningen onder-17
“In het gastenvak zal ook FC Groningen onder-17 plaatsnemen. Net als vorig seizoen willen wij ook dit jaar weer onze jeugdspelers laten ervaren hoe onze supporters de wedstrijden beleven, en dan met name ook de uitduels. Mede hierdoor krijgen zij heel nadrukkelijk mee wat onze supporters verwachten van spelers in het eerste elftal. Hoewel de meeste van onze jeugdspelers natuurlijk zelf ook supporter zijn van FC Groningen, beschouwen wij het als een leerzaam deel van de opleiding van jeugdspelers om van dichtbij mee te maken hoe een wedstrijd door supporters wordt beleefd.”
 
Gezond Scoren
“Gisteren (maandag – red.) is een begin gemaakt met een nieuw seizoen van het maatschappelijk project Gezond Scoren. Ondergetekende verrichte letterlijk de aftrap in Hoogezand. Daarnaast doen nog vijf gemeenten mee aan het gezonde project: Groningen, Aa en Hunze, Vlagtwedde, Veendam, Oldambt. De zes thema’s dit jaar zijn: Ontbijten, Groente en Fruit, Bewegen, Geluk, Water drinken en Slapen. Elk thema wordt ingeleid met een video waarin één van de selectiespelers van FC Groningen de hoofdrol speelt. In totaal nemen 26 scholen en 1.843 leerlingen deel aan Gezond Scoren van onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
 
Aftrapbijeenkomst Amateurconvenant
“Gisteravond (maandag – red.) was in het Noordlease Stadion de aftrapbijeenkomst van het Amateurconvenant FC Groningen. Tijdens deze kennisavond stond het thema ‘een veilige en plezierige omgeving bij de vereniging’ centraal. Eén workshop richtte zich op de rol van kaderleden, zoals trainer/coaches, en één op de rol van ouders binnen de vereniging. Door de kennisdeling tussen clubs was het een leerzame en onderhoudende avond voor alle afgevaardigden van de partnerverenigingen.”
 
Amateurconvenant Seizoengids
“Gekoppeld aan de aftrapbijeenkomst werd, inmiddels ook traditiegetrouw, het eerste exemplaar van de nieuwste editie van de Seizoengids FC Groningen Amateurconvenant uitgereikt. Ditmaal aan partnervereniging VV Helpman. De vereniging nam actief deel aan een ledenonderzoek en werd om die reden tijdens de kennisavond in het zonnetje gezet.”
 
“FC Groningen Media heeft voor het zesde achtereenvolgende jaar de Seizoengids vervaardigd. Alle tweehonderd bij het Amateurconvenant FC Groningen aangesloten verenigingen worden in de uitgave gepresenteerd, wat heeft geresulteerd in een boeiend 244 pagina’s tellend naslagwerk.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus