string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Met Gerard Kemkers topkwaliteit in huis gehaald’.

Dinsdag 25 november 2014 om 15:02

In de 506de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het topduel met koploper PSV, kijkt hij onder meer vooruit naar uitwedstrijd tegen FC Twente en gaat hij in op de aanstelling van topcoach Gerard Kemkers als manager Performance Center bij FC Groningen.

“Afgelopen zondag hebben we tegen PSV een enerverende middag beleefd. In een zeer sfeervolle Euroborg hebben we een mooi visitekaartje afgegeven. Het 1-1 gelijkspel tegen de koploper van de Eredivisie was een gewonnen punt, waarmee we ons zeker tevreden konden stellen. Met name het spektakel dat we het publiek geboden hebben, deed ons goed. De recensies over onze wedstrijd – ook in de media – waren louter positief. Staf en spelers hebben al veel langer de intentie om dit soort wedstrijden op de mat te leggen, maar tot dusver kwam er dat dit seizoen in onze thuiswedstrijden nog onvoldoende uit. Het is dan dubbel mooi dat het uitgerekend tegen koploper PSV wel lukt.”
Lijn doortrekken
“Hopelijk helpt de uitvoering tegen PSV de ploeg over een drempel heen en kunnen we met name in de resterende thuiswedstrijden van 2014 deze lijn doortrekken. Zondagmiddag wacht ons een uitduel in Enschede. In de Grolsch Veste treffen wij FC Twente. We zijn benieuwd of we ook in een uitwedstrijd van dit kaliber onszelf kunnen presenteren, zoals we dat voor ogen hebben.”
Opbrengst collecte
“Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV hield de Stichting Walk for Life voor de derde keer een collecte bij de ingangen van Euroborg. De opbrengst gaat rechtstreeks en in zijn geheel naar het UMCG Kanker Researchfonds voor kankeronderzoek bij jongvolwassenen. De doelgroep is de leeftijdsgroep waartoe bijna alle collectanten behoren, 18 tot 30 jarigen. De collecte voor Walk for Life wordt jaarlijks gehouden uit wens van Loretta Boom.”
“In 2012 was de opbrengst € 3.127,87, vorig jaar heeft de collecte € 3.466,27 opgebracht en afgelopen zondag stopte de teller op € 3.607,96. De organisatie laat weten dit niet te hebben verwacht en noemt de opbrengst van de collecte in één woord: ‘Geweldig!!!’ De Stichting Walk for Life dankt met name de supporters – en een ieder ander, die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit eindresultaat – zeer hartelijk.”
Algemene ledenvergadering
“Vorige week hield de Supportersvereniging FC Groningen haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Voor het afsluitende forum waren ook afgevaardigden van FC Groningen uitgenodigd. De club werd deze avond vertegenwoordigd door commercieel directeur Robbert Klaver en hoofdtrainer Erwin van de Looi. Huisjurist Wim Entzinger, tevens commissaris bij FC Groningen, vertelde tijdens de avond over de tuchtrechtspraak binnen het betaald voetbal en had daarvoor een zeer leuke quiz over rode kaarten opgesteld.”
Sinterklaas
“Het is Sinterklaas-tijd en de Goedheiligman brengt ook dit jaar weer een bezoek aan Euroborg. Morgenmiddag (woensdag – red.) staat het jaarlijkse Sinterklaasfeest van de FC Groningen Junior Club op het programma. Van 14.30 uur tot 16.00 uur wordt er in het stadion een groots feest gevierd, samen met Discopiet, Babbelpiet en de Strooipieten. Leden van de Junior Club in de leeftijd tot en met 8 jaar kunnen bij het Sinterklaasfeest aanwezig zijn. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk en dat kan via de website van de Junior Club door op onderstaande link te klikken.”
Investeringsreis
“Van woensdag (morgen – red.) tot en met vrijdag zijn directie/management en de accountmanagers van onze commerciële afdeling met de deelnemers aan het Spelersobligatiefonds op reis. Jaarlijks bezoeken wij met onze participanten een wedstrijd in het buitenland. Dit jaar staat er een driedaagse reis naar Glasgow op het programma. Donderdagavond bezoeken we daarbij de Europese wedstrijd van voormalig FC-speler Virgil van Dijk, Celtic tegen Red Bull Salzburg, in de groepsfase van de Europa League.”
Gerard Kemkers
“Tot slot: zojuist hebben wij tijdens een persconferentie Gerard Kemkers gepresenteerd als nieuwe manager Performance Center bij FC Groningen. Voor uitgebreide berichtgeving hierover verwijzen wij onder meer naar elders op deze website. Vanaf deze plaats willen wij laten weten zeer trots te zijn, dat wij een absolute topper als Kemkers aan onze club hebben weten te binden.”
“Wij zijn als FC Groningen nog altijd uitermate ambitieus en in die ambitie om nog beter te worden, onszelf nog verder te verbeteren en ons te onderscheiden van onze concurrentie, menen wij met de aanstelling van Kemkers topkwaliteit in huis te hebben gehaald. Wij willen op het gebied van opleiden, begeleiden en ontwikkeling tot de top van Nederland gaan behoren. Het is een volgende stap, die wij als club willen maken en wij zijn ervan overtuigd dat Gerard Kemkers met zijn specifieke kwaliteiten en kennis ons daarbij zeer goed kan helpen.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’