string(9) "claudebot"

‘Met elkaar uit een lastige periode zien te komen’.

Dinsdag 26 januari 2016 om 13:25

In de 563ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen NEC, kijkt hij vooruit naar de komende week met twee competitieduels op het programma en benoemt hij enkele activiteiten.

“Het nieuwe voetbaljaar is voor ons stroef van start gegaan. Nadat we bij de herstart van de competitie al een flinke dreun opliepen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, hadden we ook afgelopen vrijdag tegen NEC niet de juiste schwung te pakken. Het 0-0 gelijkspel was vooral teleurstellend omdat we voetballend te weinig te bieden hadden. Aan goede wil geen gebrek, maar het lukte simpelweg gewoon niet om het niveau te halen wat we met elkaar voorstaan. En daar balen we met z’n allen ongelooflijk van.”
Onverklaarbaar
“We waren en zijn er met elkaar van overtuigd dat we ons tijdens het trainingskamp in Spanje uitstekend hebben weten voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Met veel vertrouwen werd uitgekeken naar de herstart van de competitie en dan zorgen de eerste twee competitiewedstrijden voor een flinke sof. Voor ons is het ook tamelijk onverklaarbaar waardoor het komt dat we maar niet ‘los’ komen en het juiste ritme te pakken krijgen. Spelers en staf zijn er dagelijks druk mee bezig zich te verbeteren, maar in fases zoals deze heb je ook ergens een meevaller nodig of een situatie waarbij je het geluk aan je zijde hebt.”
“We houden ons vast aan het feit dat het tot nu toe elk seizoen al zo is geweest dat er een periode is waarin minder wordt gepresteerd. Tot aan de laatste wedstrijd voor de winterstop hadden we nota bene nog zicht op de vierde plaats op de ranglijst. Dan heb je daarvoor een half seizoen lang ook heel veel dingen goed gedaan, anders is dit onmogelijk. Die gedachten houden we vast en we vertrouwen erop dat we ook weer uit deze lastige periode weten te komen. Dat doen we met elkaar; alles en iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt.”
Niet verkeerd
“Het is daarom wellicht niet verkeerd dat de wedstrijden elkaar deze week in een rap tempo opvolgen. Veel tijd om stil te blijven staan bij teleurstellende resultaten is er dan niet en elke nieuwe wedstrijd geeft weer nieuwe kansen. Vanavond (dinsdag – red.) staat al weer het volgende competitieduel op het programma. Om 18.30 uur trappen we in Tilburg af tegen Willem II. Zaterdagavond spelen we opnieuw een uitwedstrijd. Dan is vanaf 19.45 uur PEC Zwolle de tegenstander. Kortom: een week waarin ook weer veel te winnen valt en die overtuiging moeten we met elkaar blijven uitstralen en uitdragen.”
Activiteiten
“Tussen de wedstrijden door zijn er ook deze week binnen en buiten Euroborg weer de nodige activiteiten waarbij wij als club een functie hebben. Zo is er morgenavond (woensdag –red.) in de BoerenBox in Euroborg een bijeenkomst van LTO Nederland, afdeling Haren/Tynaarlo. Ondergetekende zal daarbij een lezing houden over hoe FC Groningen zich heeft weten te ontwikkelen tot een stabiele subtopper in de Eredivisie en hoe je een betaald voetbalorganisatie runt.”
“LTO Noord is de agrarische ondernemersorganisatie in de negen provincies boven de Maas. De organisatie werkt aan het versterken van de economische en maatschappelijke positie van haar in totaal 21.000 leden.”
“Donderdagavond lever ik een bijdrage aan een ondernemersbijeenkomst in Alteveer van het Ondernemersplein Onstwedde-Alteveer, voor de lokale ondernemers in Onstwedde en Alteveer.”
“Vrijdagmiddag tenslotte zullen we met de medewerkers van de club in Euroborg op gepaste wijze afscheid nemen van Henk Veldmate, die per 1 februari de club na meer dan dertig dienstjaren gaat verlaten.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus