string(9) "claudebot"

Merijn Wereldkampioen!!

Dinsdag 06 september 2011 om 09:59

Zoals jullie in mijn vorige weblog konden lezen, zijn we de poulefase goed doorgekomen. Wij zijn ongeslagen als eerste geëindigd. Het team van Tjechie werd tweede. In de andere poule waren de Engelsen en de Fransen de sterksten. We moesten dus de halve finale tegen Frankrijk spelen.

Om half tien ’s ochtends ging het fluitsignaal. Vol vertrouwen gingen we van start. Na een paar minuten wisten we de 1 – 0 te scoren! Ik voelde mij helemaal topfit en in een mum van tijd wist ik het tweede, derde en vierde doelpunt te maken. We waren dicht bij de finale. Uiteindelijk wisten we een grote zege te boeken door goed spel. De eindstand werd 7 – 0!

De Fransen bleken een slechte dag te hebben. Wellicht hadden ze last van de zenuwen. Om 10:30 uur wisten we wie onze tegenstander zou zijn in de finale: Engeland. De finale startte met de opkomst van beide teams. Beide aanvoerders droegen de nationale vlag. Net als in een echte interland werden de beide volksliederen gespeeld. De spanning steeg. Konden we de engelsen ook aftroeven?

We startten in dezelfde opstelling als tegen de fransen. In een sportief duel wisten wij de 1 – 0 te maken. Niet snel daarna volgde de 2 – 0. We waren nu wel erg dicht bij de titel. In een spannend duel, met kansen voor beide ploegen wisten we uiteindelijk te winnen met  4 – 1 .

!! We zijn wereldkampioen!!

De ongeveer 60 meegereisde enthousiaste supporters gingen samen met ons uit hun dak. We kregen allemaal een oranje shirt aan met de tekst: “wereldkampioen”.
Nadat we bijgekomen waren van het succes, volgde de huldiging. We ontvingen de bokaal die bij dit kampioenschap hoorde. Wij deden als Nederland voor het eerst mee met die kampioenschap en kunnen ons dit jaar kampioen noemen van de Juniorcup.
Het toernooi zat erop. Met een trots gevoel gingen we de bus in, die ons naar het vliegveld van Geneve zou vervoeren. Met veel gezang kwamen we aan op het vliegveld. Alle mensen keken erg verbaasd naar ons. Er komt natuurlijk ook niet elke dag zo’n hossend stel hollanders langs in oranje kleding.  Nadat wij geland waren op Schiphol werden we ook daar weer onthaald door wel  100 mensen met vlaggen, oranje spullen en gejuich. Ik voelde me toen helemaal een held.
Nu ben ik weer ruim een week thuis. In mijn dorp word ik regelmatig gefeliciteerd. Veel dorpsgenoten hebben via internet en twitter onze verrichtingen gevolgd. Dit is leuk om te merken. Het hele toernooi heb ik genoten van het voetballen met klasse spelers, we hadden een gezellige groep en alles was perfect geregeld. Het was een belevenis om nooit te vergeten.                                

Groeten van Merijn

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus