string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Merel Bathoorn wint FC Groningen-kamer.

Donderdag 19 februari 2009 om 11:51

Merel Bathoorn (7) uit Groningen is winnares van de Albert Heijn Eredivisie Voetbalquiz. Een prestatie die werd beloond met een wel heel bijzondere prijs. Uit handen van haar grootste voetbalhelden - Shkodran Metaj en Nicklas Pedersen van FC Groningen - ontving de jonge voetbalfan woensdag een royaal gevuld pakket met allerlei bijzondere clubaccessoires van FC Groningen.

Hiermee heeft de jeugdige voetballiefhebster alles in huis om haar slaapkamer om te toveren tot een prachtige voetbalkamer. De voetbalquiz is onderdeel van de succesvolle Albert Heijn voetbalplaatjesactie. In totaal zijn in heel Nederland achttien voetbalclubkamers te winnen: van elke Eredivisie-club één.

De voetbalplaatjes zijn een felbegeerd collectors item. Sinds de aftrap van de actie van Albert Heijn op 19 januari vliegen de plaatjes in hoog tempo de deur uit. Ruim vijftigmiljoen zakjes met voetbalplaatjes en 660 duizend albums vonden tot nu toe hun weg naar talloze jonge verzamelaars die alles op alles zetten om hun verzamelalbum compleet te maken. De pagina’s van dit album zijn vormgegeven als voetbalclubkamers, waarin de afbeeldingen van de sporthelden een plaats krijgen en veel aandacht is voor de historie van de achttien clubs uit de Eredivisie. Kennis die verzamelaars goed van pas kwam bij de voetbalquiz op www.ah.nl. De inzet was hoog, want met de Albert Heijn Eredivisie Quiz – gepresenteerd door Humberto Tan – konden de ultieme voetbalfans een complete voetbalkamer van hun favoriete club winnen.

Merel Bathoorn – voetbalfan van het eerste uur – kan nog maar nauwelijks geloven dat zij in de prijzen is gevallen. “Ik ben een hele grote fan van FC Groningen en daarom besloot ik mee te doen aan de voetbalquiz. Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen en al helemaal niet dat Metaj en Pedersen, mijn allergrootste voetbalidolen, de prijs zouden uitreiken”, vertelt ze. “Mijn slaapkamer hing al vol met vaantjes en posters van FC Groningen, maar nu kan ik deze helemaal inrichten met de allermooiste spullen van mijn favoriete club!”

“We zijn er trots op dat wij deze fantastische prijs in onze winkel mochten uitreiken. Het was niet alleen voor Merel Bathoorn, maar ook voor veel andere kinderen uit Groningen een onvergetelijke gebeurtenis. Zeker omdat hun voetbalhelden, Metaj en Pedersen, in levende lijve aanwezig waren”, vertelt Harm Pijpers, supermarktmanager van de Albert Heijn-winkel aan Siersteenlaan 464 in Groningen. “Ook in onze winkel zijn de voetbalplaatjes een doorslaand succes. Het is ontzettend leuk te zien dat voetbal onder jonge kinderen zo sterk leeft. Ze doen er echt alles aan om hun verzamelalbum compleet te maken!”

Om het sparen en ruilen van de voetbalplaatjes makkelijker te maken, kan iedereen terecht op www.ah.nl/eredivisie voor alle informatie over de actie en de in totaal 270 voetbalplaatjes te downloaden. Door ontbrekende plaatjes aan vrienden en bekenden te mailen met de vraag of ze die spelers dubbel hebben, kunnen fans hun verzameling makkelijker completeren. De actie duurt nog tot en met 8 maart 2009.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard