string(9) "claudebot"

Menting debuteert bij de achttien.

Vrijdag 14 augustus 2009 om 14:37

Aanstaande zondagmiddag om 16.30 uur speelt FC Groningen in Euroborg tegen NAC Breda. Voor het duel zijn vier spelers niet beschikbaar. Danny Menting, spits van Jong FC Groningen, maakt zijn debuut bij de selectie.

Afwezig zijn de geblesseerden Petter Andersson (knie), Luciano da Silva (knie) en Gonzalo Garcia (rug). Tom Hiariej is weer fit na een enkelblessure en sluit aan bij de selectie. Hij neemt de plaats over van de geschorste Danny Holla. Verder wordt Leandro Bacuna afgelost door collega-aanvaller uit de Beloften, Danny Menting.

Menting is in mei 1990 geboren in Delfzijl en speelde in zijn jeugd voor VV Omlandia en Be Quick 1887. Sinds 2002 maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van FC Groningen. In de afgelopen weken was hij topscorer in de voorbereiding van Jong FC Groningen.

Trainers
Trainer Ron Jans blikt vooruit op het tweede thuisduel van dit seizoen: “We hebben ze de laatste tijd vaak getroffen. Toen wij er vorig seizoen moesten staan, ging het mis. Daarvoor willen we nu sportieve revanche nemen. Wij willen winnen om met vier punten uit drie duels weer op een acceptabel gemiddelde te komen.”

Robert Maaskant van NAC Breda: “NAC Breda en FC Groningen zijn clubs van het volk met een goede achterban. Toen wij vorig jaar in de play-offs wonnen, bleven de supporters van FC Groningen erg positief tegen onze spelers. Dat ben ik niet vergeten en vond ik heel mooi. … Ik verwacht een wedstrijd die op details wordt beslist. Als we met een gelijkspel uit Groningen komen, ben ik tevreden. Laat ik 4-4 zeggen dan heeft iedereen een mooie wedstrijd gezien.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

20 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus