string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mennega wint sportquiz in trainingskamp.

Dinsdag 12 januari 2010 om 12:19

Tijdens het trainingskamp van FC Groningen in Portugal heeft Jan Mennega maandagavond de grote sportquiz gewonnen. De journalist van het Dagblad van het Noorden won de door trainer Ron Jans opgezette spelavond door in de finale Mike Zonneveld nipt te verslaan.

Jans had enorm veel werk gestoken in het opstellen van de quiz. Liefst 120 sportvragen had de hoofdtrainer op papier gezet en het waren geen ‘inkoppertjes’ om in voetbaltermen te blijven. Alle mensen die onderdeel uitmaakten van het Groningse kamp aan de Portugese Algarve, mochten aan de quiz deelnemen, dus ook sponsors en journalisten. Voor de eerste selectie en begeleidende staf was deelname verplicht. Meer dan vijftig deelnemers, die door middel van een genummerd lot willekeurig aan elkaar werden gekoppeld, zette zich met pen en papier onderverdeeld in tien groepen achter een tafel.
In de eerste ronde kregen alle groepen dertig vragen. Slechts één gezamenlijk antwoord per vraag per groep moest worden ingeleverd. Overleggen mocht alleen op papier, praten was ten strengste verboden. Daar stond zelfs een boete op. Spelleider Jans ging voortvarend door de vragen heen en toonde zich een begenadigd quizmaster.
Individuele vraag
Na de eerste ronde kregen alle deelnemers een individuele vraag, goed voor twee punten. Moest het antwoord schuldig worden gebleven, dan mochten de overige tafelgenoten helpen voor één punt. Wist niemand van het groepje het juiste antwoord te geven, dan schoof de vraag door naar de volgende tafel, enzovoort totdat de correcte oplossing werd gegeven. Zo passeerden in ronde twee in totaal vijftig interessante meer of minder moeilijke sportvragen, waarna er twee groepen voor de finaleronde overbleven.
De uiteindelijke winnende groep bestond uit sponsor Heiman Bollegraaf, de spelers Luciano da Silva, Danny Holla en Mike Zonneveld en sportjournalist Jan Mennega. Die laatste twee speelden, onder vurige aanmoedigingen van het fanatiek meelevende publiek in de zaal, de individuele finale. Mennega zegevierde nipt, mede door de voetbalvragen uit een verder verleden, waarbij Zonneveld vanwege zijn aanmerkelijk jongere leeftijd een nadeel kende.
Reis voor twee personen
Mennega won een reis voor twee personen naar een voetbalwedstrijd in Spanje of Engeland, aangeboden door sportmarketingbureau Muymanero, mede-organisator van het trainingskamp van FC Groningen in Portimao. Zonneveld verdiende een troostprijs en werd, vanwege zijn heldhaftige verzet en zeer goede parate sportkennis, door het sportbureau uitgenodigd een keer mee te reizen naar een interessante buitenlandse voetbalwedstrijd. Na ruim twee uur kwam er een einde aan een enerverende avond. Met grote dank aan inspirator en gedreven spelleider Ron Jans.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard