Mendes Moreira: ‘Een mooie tijd beleven’

4 april 2018

De eerste nieuwe aanwinst voor het aankomende voetbalseizoen zal in 2018/2019 gaan spelen met rugnummer 18. Ahmad Mendes Moreira werd woensdagochtend, 4 april, bij zijn presentatie aan de pers in het Noordlease Stadion gevolgd door een groot aantal familieleden.

De 22-jarige aanvaller presenteerde zich in het bijzijn van zijn familieleden op een frisse, spontane manier. Mendes Moreira zei vooral blij te zijn dat hij deze dag in het Noordlease Stadion mocht zijn: “Het was voor mij al vanaf mijn zesde een droom om ooit in de Eredivisie te voetballen. Op mijn negende mocht ik bij Feyenoord gaan voetballen. Toen ik daar na twee jaar te horen kreeg dat ik weg moest, leek mijn leven in elkaar te storten. Zo beleef je dat als jongetje, maar ik ben echt voetbalgek en dus ben ik natuurlijk gewoon blijven voetballen.”

Familie Moreira

Niveau
Via de opleiding van Excelsior Maassluis speelde Mendes Moreira zich in de kijker van Kozakken Boys, waar hij nu sinds twee seizoenen voetbalt. “We staan op dit moment tweede in de competitie en doen het dit seizoen goed. Trainer Danny Buijs riep me na een dinsdagtraining eens bij zich voor slecht en goed nieuws. Ik zei: ‘Begin maar met het slechte nieuws, dan kan het alleen maar beter worden’. Het slechte nieuws was dat de trainer wilde dat ik elke week minimaal hetzelfde niveau moest blijven halen. Dat vond ik geen probleem, want die drang heb ik zelf ook. En het goede nieuws was dat FC Groningen naar me zou komen kijken.”

Dat was voor de 22-jarige aanvaller wel een verrassing. “Ik had wel verwacht dat ik de stap naar de Jupiler League zou kunnen maken. Maar dat Groningen het risico met me wilde nemen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik heb een gesprek gehad met technisch manager Ron Jans en ben in Groningen rondgeleid door teammanager Edwin Bolt. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier een mooie tijd ga beleven.”

Gehurkt in stadion

Studie
Momenteel is Mendes Moreira geen fullprof. “Ik volg een studie als sociaal pedagogisch hulpverlener aan de Hogeschool InHolland in Rotterdam. Maar komend seizoen komt dat op een tweede plan te staan. Het eerste jaar moet ik wennen aan een nieuwe omgeving en op mezelf wonen. Gelukkig hebben mijn ouders me ook deze ruimte gegeven. Zo kan ik me helemaal op het voetbal richten.”

In feite is de linksbuiten al aan zijn voorbereiding op het komende seizoen begonnen. Op eigen verzoek volgt Mendes Moreira elke drie weken al een fysiek programma in Groningen. “Het is een hele stap om van vier keer per week naar acht keer voetballen te gaan. Het is heel bewust dat ik in goede conditie aan het nieuwe seizoen wil beginnen. Het is een nieuwe start en dan wil ik ook maximaal voor mijn kansen kunnen gaan. Ik heb er heel veel zin in, maar wil ook mijn tijd bij Kozakken Boys de komende maanden natuurlijk goed afronden.”

Bij dug out FC Groningen

Laatste nieuws