Memorabele momenten: Djurovski of Strand Larsen

12 mei 2022

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Cambuur.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Cambuur gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Milko Djurovski scoort twee keer
Milko Djurovski maakte in 1991 in het bekerduel met Cambuur twee fraaie goals in het Oosterpark. Met een subtiele stift en een slimme vrije trap zorgde de Rookmagiër voor een 3-2 overwinning.
 
Degradatie 1998
Memorabele momenten zijn niet altijd de mooiste momenten. In 1998 zorgde een 3-1 verlies op bezoek in Leeuwarden voor de degradatie van FC Groningen naar de TOTO-Divisie.
 
Omhaal Strand Larsen
Jørgen Strand Larsen is dit seizoen de topscorer van FC Groningen. Zijn eerste treffer dit seizoen was in speelronde 1 op bezoek bij Cambuur. Diep in blessuretijd zorgde de spits met een fantastische omhaal voor de drie punten. 


Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen de ploeg uit Leeuwarden? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Laatste nieuws