Memorabele momenten: net geen promotie, Enevoldsen of handhaving

4 mei 2022

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Sparta Rotterdam.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Geen promotie in 1999
Meest memorabele momenten zijn niet altijd de mooiste momenten in de geschiedenis van een club. In 1999 stond FC Groningen op de rand van promotie naar de Eredivisie. Thuis tegen Sparta ging het echter helemaal mis en verloor de Trots van het Noorden met 3-0.
 
Hattrick Enevoldsen
Thomas Enevoldsen kende op het Kasteel in 2009 misschien wel zijn beste wedstrijd voor FC Groningen. De Deen maakte een hattrick via drie gigantische schoten van grote afstand. De FC won het duel met 4-2.
 
Handhaving in 2002
FC Groningen speelde zich op de laatste speeldag van het seizoen 2001/2002 veilig door een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Sparta. 

Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen de ploeg uit Almelo? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Laatste nieuws