Memorabele momenten: Nacompetitie, Kruiswijk of Lindgren

20 april 2022

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Heracles.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Winnen in nacompetitie
FC Groningen promoveert in 2000 via de nacompetitie naar de Eredivisie. Er wordt gespeeld in een poule van vier ploegen en Heracles Almelo is één van de tegenstanders van de Trots van het Noorden. De ploeg uit Almelo wordt in eigen huis met 4-2 verslagen waardoor een mooie stap richting promotie is gezet.
 
Ommekeer na snelle eigen goal
Arnold Kruiswijk schiet zichzelf de geschiedenisboeken in 2006 door al na negem seconden de bal achter keeper Bas Roorda te schieten in zijn eigen doel. FC Groningen buigt de achterstand in de tweede helft om en wint uiteindelijk met 2-1.
 
Lindgren schiet FC naar play-offs
Na een fantastische eindsprint wordt in 2016 de compeitite afgesloten met een thuisoverwinning op Heracles Almelo. Aanvoerder Rasmus Lindgren scoort twee keer in de met 2-1 gewonnen wedstrijd en schiet de FC op deze wijze richting play-offs. FC Groningen is de laatste zes competitiewedstrijden ongeslagen.   

 
Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen de ploeg uit Almelo? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Laatste nieuws