Memisevic voor twee duels geschorst

6 maart 2017 / vandaag

Samir Memisevic is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De 23-jarige Bosnische verdediger werd zondagmiddag in de slotfase van de competitiewedstrijd FC Groningen – Ajax van het veld gestuurd. De Trots van het Noorden heeft een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van twee duels onvoorwaardelijk plus één duel voorwaardelijk geaccepteerd.

In de 88ste minuut van FC Groningen – Ajax (eindstand 1-1) kreeg Memisevic van scheidsrechter Bas Nijhuis een directe rode kaart na een tackle op de bal waarbij tegenstander Daley Sinkgraven onderuit ging. Het betekende voor Memisevic de eerste directe rode kaart in zijn loopbaan. Eerder dit seizoen werd de verdediger in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met twee keer geel voortijdig naar de kant gestuurd.

Inzetbaar
Door het accepteren van de schorsing zal Memisevic komende zondag in Kerkrade ontbreken bij de uitwedstrijd tegen Roda JC. Ook mag de Bosniër niet meedoen in de thuiswedstrijd van FC Groningen op zaterdag 18 maart, tegen Willem II. Memisevic is weer inzetbaar na de interlandperiode van eind maart bij het uitduel van FC Groningen met AZ op zaterdag 1 april in Alkmaar.

Twee duels geschorst - Memisevic
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws