string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Memisevic niet bij wedstrijdselectie voor Willem II-uit.

Donderdag 27 februari 2020 om 17:07

FC Groningen speelt vrijdagavond 28 februari de uitwedstrijd tegen Willem II. Aanvang in Tilburg is 20.00 uur. Samir Memisevic ontbreekt bij de wedstrijdselectie in verband met de naderende transferdeadline in China. Daar staat de terugkeer van Ajdin Hrustic en captain Mike te Wierik tegenover.

De wedstrijd Willem II – FC Groningen zal vrijdag voorafgegaan worden door een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-Willem II-voorzitter Jan Vullings.

Selectie
In de wedstrijdselectie van trainer Danny Buijs keert Mike te Wierik terug van een schorsing van één wedstrijd. Ook Ajdin Hrustic in onderdeel van de spelersgroep die vrijdag per bus afreist naar Tilburg. Samir Memisevic heeft vandaag (donderdag) en morgen (de wedstrijddag) vrijaf gekregen vanwege de naderende transferdeadline in China. Verder ontbreken Gabriel Gudmundsson, Django Warmerdam, Thijs Dallinga en Görkem Can wegens blessures.

Trainer Danny Buijs heeft nog geen definitieve duidelijkheid over de inzetbaarheid van drie van zijn aanvallend ingestelde spelers. “Joel Asoro, Mo El Hankouri en Kian Slor zijn nog vraagtekens in de aanloop naar morgen,” aldus Buijs. “Wat dat betreft zou Ajdin Hrustic morgen zomaar weer kunnen terugkeren in de basiself. We moeten afwachten tot de ochtend van de wedstrijddag om een laatste inschatting te kunnen maken.”

In de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo verspeelde FC Groningen na een goede eerste helft in de slotfase van de tweede helft alsnog een punt. Buijs blikte nog kort terug op het duel: “We hadden in de eerste helft onszelf moeten belonen. Na de pauze werd het onzorgvuldiger van onze kant, werden we misschien ongeduldiger richting het einde van de wedstrijd en heeft het natuurlijk ook met herkennen van bepaalde aanpassingen bij de tegenstander te maken.”

Tegenstander
Vrijdagavond is Willem II de volgende tegenstander. De ploeg uit Tilburg staat op een vijfde plaats in de Eredivisie. “Ze hebben in de eerste helft van de competitie uitstekend gepresteerd,” weet Buijs. “Als ze die lijn qua punten hadden doorgetrokken, hadden ze nu misschien wel tweede gestaan. Maar volgens de achterliggende statistieken hebben ze misschien ook wel wat ‘overgepresteerd’.”

“We weten dat we kans hebben als wij zelf ons niveau halen. We krijgen te maken met een ploeg die 4-3-3 speelt en over een snel en creatief aanvallend blok beschikt. Daarachter staan wat meer ervaren spelers op het middenveld en in hun verdediging. We kunnen ons opmaken voor een wedstrijd op een zwaar veld met alle regenval van de laatste tijd.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’